Studiu: 40% din locuințele în construcție în București sunt lângă o clădire de birouri

Studiu: 40% din locuințele în construcție în București sunt lângă o clădire de birouri
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 iun 2019

40% dintre locuințele aflate în construcție în București și împrejurimi sunt amplasate în imediata apropiere a unei clădiri de birouri.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Astfel, circa 6.000 de locuințe amplasate la mai puțin de un kilometru de o clădire de birouri ar putea fi livrate în 2019 în București și în împrejurimi. Aproximativ 14.000 de locuințe sunt în diferite etape de construcție în București și împrejurimi, potrivit datelor SVN Romania, și ar putea fi finalizate în 2019 în funcție de modul în care dezvoltatorii își vor respecta ritmul de construcție asumat, scrie News.ro.

FOTO Băcănia și Casele Nae Petrescu din strada Plantelor, scose la vânzare CITEȘTE ȘI FOTO Băcănia și Casele Nae Petrescu din strada Plantelor, scose la vânzare

”Pe măsură ce veniturile populației au crescut, iar companiile au continuat să își dezvoltate afacerile, preluând tot mai multe spații moderne de birouri, s-a majorat și numărul persoanelor care doresc achiziționarea unei locuințe amplasate lângă un mare centru de afaceri. Anul 2019 aduce de altfel o premieră pe piața rezidențială din București: pentru prima dată segmentul middle market, caracterizat prin locuințe cu suprafețe mai mari și un amplasament mai bun, semi-central, deține ponderea majoritară din oferta nou dezvoltată, după o perioadă de ani de zile în care locuințele cu suprafețe mici, amplasate la marginea orașului,  au dominat piața”, explică Andrei Sârbu, CEO SVN Romania.

Cele mai multe locuințe amplasate în imediata apropiere a unei clădiri de birouri se află în zona de vest a orașului, în Militari, urmată de zona Politehnică.

viewscnt
Afla mai multe despre
locuințe
clădire de birouri