Transilvania Construcții vrea să ia credite de până la 30 de milioane de euro

Transilvania Construcții vrea să ia credite de până la 30 de milioane de euro
Cristina Dobreanu
Cristina Dobreanu
scris 1 apr 2016

Compania de dezvoltare imobiliară Transilvania Construcții, deținută de Andrei Timofte și de tatăl său Mircea Timofte, urmează să contracteze credite de până la 30 de milioane de euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Pe ordinea de zi a adunării generale a acționarilor, programată pentru 26 aprilie, este menționat, la primul punct, ”aprobarea contractării de credite de lucru și de investiții, precum și a plafonului pentru emiterea de scrisori de garanție bancară, respectiv a garanțiilor necesare”, apoi ”mandatarea Consiliului de Administrație pentru contractarea de credite bancare până la plafonul maxim de 30.000.000 de euro (suplimentar față de cele aprobate de punctul 1)”.

Compania a realizat în 2015, un profit net de 2,58 milioane de lei, care urmează să fie repartizat astfel: 145.000 de lei către rezerva legală, 1,96 milioane de lei către rezervele aferente facilităților fiscale, iar 472.000 de lei vor fi direcționate către acoperirea pierderii rezultate din anularea acțiunilor proprii, conform deciziei luate de acționari în august 2015. Anularea acestor acțiuni a rezultat în urma procesului de fuziune prin absorbție cu compania Parc Logistic Transilvania, realizată în 2014, în care Transilvania Construcții a fost societatea absorbantă.

FOTO Palatul Primăverii, fosta reședință a familiei Ceaușescu, evaluat la 18-22 milioane euro CITEȘTE ȘI FOTO Palatul Primăverii, fosta reședință a familiei Ceaușescu, evaluat la 18-22 milioane euro

Pachetul majoritar de acțiuni este deținut de Andrei Timfte (55,5%) și de Mircea Timofte (35,6%), iar un pachet de 3,75% este controlat de Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului.

Transilvania Construcții are la cotația de vineri o capitalizare bursieră de 24,7 milioane de lei (5,55 de milioane de euro).

Potrivit rezultatelor financiare preliminare, publicate în luna februarie, compania a înregistrat afaceri de 21,36 milioane de lei (4,8 milioane de euro).

Printre proiectele dezvoltate de Transilvania Construcții se numără Dorobanților Residence din Cluj-Napoca, cu 110 apartamente, și Parc Logistic Transilvania.

viewscnt
Afla mai multe despre
transilvania constructii
andrei timofte
mircea timofte