VIDEO Prima News: Conflict pentru pământ între săteni și Armată

VIDEO Prima News: Conflict pentru pământ între săteni și Armată
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 iun 2023

Este revoltă în două comune din județul Arad după ce țăranii au aflat că ar putea rămâne fără mii de hectare de pământ. Ministerul Apărărării Naționale vrea să extindă un poligon aflat în zonă și are nevoie de terenurile oamenilor. Sătenii spun că se vor opune din toate puterile acestui proiect.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Forțele Armate Române dețin, deja, în zona arădeană Dud-Tauț un teren pe care există un poligon militar. Pentru extinderea acestuia, Ministerul Apărărării Naționale ar trebui să exproprieze alte 2.000 de hectare de pământ, din care mai mult de 1.000 hectare aparțin sătenilor din Tauț și Târnova, arată Prima News.

CONFIRMARE Jumbo pregătește primul său depozit din România CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Jumbo pregătește primul său depozit din România

După ce și-au expus proiectul, reprezentanții din Arad ai Ministerului Apărării Naționale s-au întâlnit cu localnicii. Aceștia spun, însă, că au iesit de la întâlnirea cu Armata la fel de bulversați cum au intrat.

Sătenii nu se plâng doar de faptul că li se iau terenurile pentru a fi extins poligonul. Cei care vor fi vecini cu acesta vor avea și alte probleme. Sătenii sunt deciși să meargă în instanță, dacă soluțiile de extindere a poligonului nu vor fi pe placul lor. 

viewscnt
Afla mai multe despre
teren
mapn
sat