EXCLUSIV Prima tranzacție majoră a Lion Capital. Cu fostul arbitru Constantin Frățilă

EXCLUSIV Prima tranzacție majoră a Lion Capital. Cu fostul arbitru Constantin Frățilă

Fostul arbitru Constantin Frățilă alături de terenul vândut către Lion Capital

Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 31 mai 2023

Compania SIF 1 IMGB, parte a holdingului Lion Capital, fostul SIF Banat - Crișana, a cumpărat un teren de circa 11 hectare din vestul municipiului Constanța de la compania de construcții COMCM, deținută de Transilvania Investments și familia fostului arbitru de fotbal Constantin Frățilă, într-o tranzacție de peste 10 milioane de euro, potrivit surselor Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

COMCM a scos la vânzare, la finalul anului trecut, un teren cu o suprafață de 11 hectare pe Bulevardul Aurel Vlaicu nr. 144 din Constanța, la un preț de pornire minim de 10,6 milioane de euro, fără TVA. Scopul vânzării a fost oferta de răscumpărare de acțiuni proprii încheiată cu succes la începutul lunii mai a acestui an. Mai exact, banii din vânzarea terenului au fost utilizați în operațiunea de răscumpărare de acțiuni, evaluată la 9,45 milioane de euro.

EXCLUSIV FOTO Fosta mare sportivă Elisabeta Lipă intră pe piața imobiliară cu investiții alături de familia Crăciunescu, cu afaceri puternice în construcții în Germania CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Fosta mare sportivă Elisabeta Lipă intră pe piața imobiliară cu investiții alături de familia Crăciunescu, cu afaceri puternice în construcții în Germania

Terenul a fost cumpărat de societatea SIF 1 IMGB, subsidiară a holdingului Lion Capital, folosită și în cazul achiziției terenului fostei fabrici IMGB din sudul Bucureștiului, potrivit surselor Profit.ro.

Vânzători au fost societățile COMCM, deținută de Transilvania Investments Alliance, fosta SIF Transilvania, și de familia fostului arbitru constănțean Constantin Frățilă și Consulting & Construction Investments SA, deținută de familia lui Constantin Frățilă.

Tranzacția a fost intermediată de compania de consultanță imobiliară Crosspoint Real Estate.

COMCM - sau Compania de Construcții – Montaj - este o firmă din domeniul construcțiilor civile și industriale, desprinsă în 1991 din fostul Trust de Constructii Locale Constanța. În anul 2007, acționarii societății au achiziționat și pachetul majoritar de acțiuni al unei alte societăți desprinse din Trustul de Construcții Locale și anume SCUT SA.

EXCLUSIV Fotbalistul Florin Tănase, fostul căpitan al FCSB, intră pe piața imobiliară lângă corporații, pe un teren de la Becali CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Fotbalistul Florin Tănase, fostul căpitan al FCSB, intră pe piața imobiliară lângă corporații, pe un teren de la Becali

Terenul tranzacționat se află peste drum de magazinele Jumbo și Leroy Merlin din vestul Constanței și este ocupat de 26 de hale și construcții. O parte din hale sunt închiriate.

Planul noului proprietar este să curețe terenul de construcții și să realizeze un master-plan ce va cuprinde spații de retail și sute de locuințe, potrivit surselor Profit.ro. Lion Capital se pregătește deja să scoată terenul la vânzare pe piață la un preț ce poate depăși 20 de milioane de euro, potrivit calculelor Profit.ro bazate pe prețul plătit de Hornbach pentru terenul din apropiere, pe care a construit magazinul său din Constanța.

Sursele Profit.ro mai spun că Lion Capital va păstra chiriașii halelor până în momentul în care va obține autorizațiile de demolare.

EXCLUSIV FOTO Encore Capital Trust, cu Dan Șucu investitor principal, atrage nume noi, printre care Culiță Tărâță jr. și partenerii lui Cristi Borcea. Investesc în noile apartamente ale familiei Olaru CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Encore Capital Trust, cu Dan Șucu investitor principal, atrage nume noi, printre care Culiță Tărâță jr. și partenerii lui Cristi Borcea. Investesc în noile apartamente ale familiei Olaru

Valorificarea proprietății se va face ca în cazul terenurilor fostelor fabrici Helitube, Filan și IMGB din București. În primăvara acestui an, Lion Capital a finalizat vânzarea către Kaufland, Lidl și Hornbach a terenului Helitube din Colentina pentru peste 38 de milioane de euro și a vândut către Kaufland și Lidl terenul Filan din cartierul Pantelimon la un preț de 13,7 milioane euro.

De asemenea, Lion Capital se apropie de finalul demolării construcțiilor de pe fosta platformă IMGB, cumpărată cu 40 de milioane de euro în 2020, după care urmează vânzarea terenului către Prime Kapital, care va face aici un cartier rezidențial major, și către retailerii Dedeman, Kaufland, Lidl și Altex.

Tot o firmă a Lion Capital a fost declarată câștigătoare a licitației de achiziție a terenului fostei fabrici Tutunul Românesc din cartierul bucureștean Grivița pentru un preț de peste 33 de milioane de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
constantin fratila
lion capital
transilvania investments