WDP, controlat de una dintre cele mai bogate familii din Belgia, a achiziționat Arad Business Park

WDP, controlat de una dintre cele mai bogate familii din Belgia, a achiziționat Arad Business Park
scris 16 aug 2022

Dezvoltatorul imobiliar Warehouses De Pauw (WDP), controlat de una dintre cele mai bogate familii din Belgia, a achiziționat Parcul industrial Arad Business Park, cu o suprafață totală de aproximativ 42.000 metri pătrați.

Este vorba de un activ preluat de la Alpha Bank, conform informatiilor Profit.ro.

Tranzacția este consiliată de Colliers.

Situată în partea de centru-nord a orașului Arad, Arad Business Park are în prezent o rată de ocupare de aproximativ 90%, iar în urma tranzacției va fi operat de WDP România.

FOTO Hotel demolat în România pentru că nimeni nu-l vrea CITEȘTE ȘI FOTO Hotel demolat în România pentru că nimeni nu-l vrea

Colliers administrează Arad Business Park din 2014, având ca obiect de activitate administrarea zilnică a chiriașilor, prelungiri, reînnoiri și noi contracte de închiriere, managementul operațional al subcontractanților, gestionarea oricăror terți, precum și a bugetelor OPEX și CAPEX și alte aspecte de management.

"Achiziționarea Arad Business Park de către WDP reprezintă atât o investiție în logistica urbană, cât și o investiție într-o locație strategică într-un important nucleu industrial, la granița cu Ungaria și conectat cu vestul prin autostrada A1”, spune Robert Miklo, Director Investment Services la Colliers Romania & CEE.

WDP, controlat de una dintre cele mai bogate familii din Belgia, a achiziționat Arad Business Park

Cu 5,6 milioane de metri pătrați de spații de depozitare moderne la sfârșitul anului 2021, România este a treia cea mai mare piață industrială și logistică din CEE-15.

„Piața de investiții primește un nou vot de încredere din partea unuia dintre cei mai activi jucători din sectorul logistic”, spune Anca Merdescu, Associate Director Investment & Debt Advisory al Colliers România.

WDP, controlat de una dintre cele mai bogate familii din Belgia, a achiziționat Arad Business Park

La mijlocul anului 2022, specialiștii Colliers estimează un volum de aproximativ 60 de milioane de euro în ceea ce privește tranzacțiile din sectorul imobiliar industrial, reprezentând circa 17% din totalul volumului de tranzacții de investiții. Există șanse ca volumul investițiilor de anul acesta să depășească pragul de 1 miliard de euro, determinat în mare parte de tranzacții în segmentul de office. Sectorul industrial are în continuare foarte mult potențial și este de așteptat să fie încheiate și alte tranzacții până la finalul anului, sunt de părere experții Colliers.

În prima jumătate a anului, WDP a investit 37 milioane de euro în noi achiziții – terenuri noi sau spații deja existente.

Tranzacție - One United Properties cumpără sediul First Bank de la Dorin Mateiu CITEȘTE ȘI Tranzacție - One United Properties cumpără sediul First Bank de la Dorin Mateiu

WDP a achiziționat la Popești Leordeni un teren de 65.000 mp și la Arad un parc industrial  de 42.000 mp. WDP a investit 16 milioane de euro pentru vânzarea și închirierea spațiilor existente ale producătorului de mobilă Taparo din Târgu Lăpuș și Techtex, furnizor de textile pentru îngrijirea sănătății din Baia Mare. Compania continuă extinderea și la Roman cu încă 5.700 mp.

În prima jumătate a anului, investitorul belgian a finalizat proiecte de 39 milioane de euro reprezentând spații logistice pentru retaileri precum Metro, Auchan, Profi.

La finalul anului 2021, WDP a finalizat investiții de 69 milioane euro reprezentând 128.553 mp construiți, în Ștefăneștii de Jos, Cluj, Craiova, Paulești. Printre beneficiari se numără Decathlon, LPP, Eobuwie, Profi, Rosi și Metro – extindere.

În luna iulie 2020 dezvoltatorul imobiliar a împrumutat 150 milioane de euro de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), fonduri ce vor fi folosite pentru extinderea portofoliului din România.

Familia de investitori, cu exponentul său Tony De Pauw, care conduce afacerile WDP, este creditată de publicația belgiană De Rijkste Belgen cu o avere de 554,4 milioane de euro, ceea ce o plasează pe locul 45 în topul celor mai bogați belgieni. Investitorii belgienii au investit până acum peste 1 miliard de euro în proprietăți românești, majoritatea înainte de criză, dar au proiecte de viitor care implică alte sute de milioane de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
wdp
spatii logistice