VIDEO Autoritățile au pe masă proiectul Bucharest Green Energy City, "Cartierul Energiei"

VIDEO Autoritățile au pe masă proiectul Bucharest Green Energy City, "Cartierul Energiei"
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 mai 2024

Compania Electrocentrale București a avansat autorităților proiectul Bucharest Green Energy City, un complex de birouri care să fie amenajat în centrul capitalei și să găzduiască sediile principalelor companii energetice și pe cele ale autorităților guvernamentale din domeniu.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
Primăria Capitalei, acționată în instanță pentru recuperarea zonei retrocedate din Parcul IOR CITEȘTE ȘI Primăria Capitalei, acționată în instanță pentru recuperarea zonei retrocedate din Parcul IOR

În cazul în care va fi avizat și va avea și finanțarea necesară, proiectul ar urma să fie finalizat în maximum 5 ani.

Astfel, ELCEN își propune să construiască un cartier la CET Grozăvești pentru sedii ale instituțiilor din sectorul energetic, a declarat directorul general al companiei, Claudiu Crețu.

Șefii autorităților tutelare ale ELCEN și Termoenergetica, ministrul Energiei, Sebastian Burduja, și primarul general al Capitalei Nicușor Dan, candidează amândoi la funcția de edil-șef al Bucureștiului.

„Pe terenul de la Grozăvești unde astăzi sunt echipamente vechi, ruginite este vechea gospodărie de păcură vrem să prezentăm un concept cu sedii pentru Ministerul Energiei și pentru toate companiile din energie”, a explicat Crețu.

Cât poți negocia prețul unei case în funcție de oraș? Compromisul celui mai mic preț. Vin noi scumpiri CITEȘTE ȘI Cât poți negocia prețul unei case în funcție de oraș? Compromisul celui mai mic preț. Vin noi scumpiri

El a precizat că se are în vedere și realizarea unei zone de socializare, cu cafenele. „Ne interesează să atragem cât mai mult tineret și este zona de socializare. Va fi zona de hub, (...) este foarte important să atragem creierele tinere să se simtă într-un mediu frumos, plăcut și să avem cât mai multă creativitate pentru viitor, evident, zona de conferințe și sus birouri. Sperăm că acest proiect se încadrează și în viziunea urbanistică și de dezvoltare a Sectorului 6”, a adăugat Claudiu Crețu.

"În locația CET Grozăvești există un spațiu disponibil cu acces direct la strada Grozăvești.

FOTO Nou complex de locuințe pregătit în București, cu 260 milioane euro CITEȘTE ȘI FOTO Nou complex de locuințe pregătit în București, cu 260 milioane euro

ELCEN consideră oportună posibilitatea construirii în această locație a unui complex multifuncțional "Cartierul Energiei" ținând cont de următoarele considerente:

Construirea unui complex multifuncțional de clădiri care să îndeplinească toate necesitățile funcționale ale ELCEN, corespunzător standardelor moderne de functionare.

Complexul va fi realizat pe baza conceptelor de clădire pasivă și inteligentă.

Închirierea spatiilor excedentare către diverse instituții din domeniul energiei.

Conversia funcțională sustenabilă a patrimoniului industrial", este mesajul companiei.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
bucuresti
birouri