FOTO Hotel demolat în România pentru că nimeni nu-l vrea

FOTO Hotel demolat în România pentru că nimeni nu-l vrea
scris 11 aug 2022

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, a anunțat că s-a luat decizia demolării Hotelului Bodoc, în locul lui urmând a se construi un centru cultural.

Clădirea a fost cumpărată de municipalitate, care, nedorind să facă o concurență neloială sectorului privat al turismului, a încercat s-o vândă. La prima licitație a existat o ofertă concretă pentru achiziționare, însă aceasta fiind singura, procesul a trebuit reluat, iar ofertantul și-a retras oferta la a doua licitație. Având în vedere acest lucru, decizia finală a Consiliului Local a fost aceea de a demola clădirea, conform We Radio Sfântu Gheorghe.

FOTO Hotelul monument istoric al falimentarei City Insurance a fost ofertat pe piață CITEȘTE ȘI FOTO Hotelul monument istoric al falimentarei City Insurance a fost ofertat pe piață

Administrația locală a anunțat că aici se va construi cel mai modern centru cultural și de tineret din România. Ideea inițială a fost ca această clădire să găzduiască instituții administrate de Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe și Consiliul Județean Covasna (Teatrul „Tamási Áron”, M Studio, Teatrul de Păpuși Cimborák, Centrul de Artă din Transilvania, Biblioteca Județeană „Bod Péter”), precum și o sală de concerte. De asemenea, a fost realizat un studiu pentru a propune o clădire ideală pentru a răspunde nevoilor evaluate ale instituțiilor culturale.

În scurt timp, municipalitatea va lansa o licitație pentru lucrările de demolare, urmând să fie create zone de parcare temporară în locul fiecărei clădiri demolate, până când planurile pentru noua clădire a centrului cultural vor fi finalizate și vor putea începe lucrările de construcție.

CNN, invitație pentru turiști să viziteze România și țările din Europa de Est, ignorate acum din cauza războiului: Populația locală are nevoie de turism mai mult ca niciodată. Călătorind în aceste țări, sprijiniți eforturile lor de a ajuta refugiații ucra CITEȘTE ȘI CNN, invitație pentru turiști să viziteze România și țările din Europa de Est, ignorate acum din cauza războiului: Populația locală are nevoie de turism mai mult ca niciodată. Călătorind în aceste țări, sprijiniți eforturile lor de a ajuta refugiații ucra

După definirea funcțiilor centrului cultural, municipalitatea va lansa o licitație internațională pentru proiectarea clădirii.

FOTO Hotel demolat în România pentru că nimeni nu-l vrea

viewscnt
Afla mai multe despre
hotel
demolat