Volumul lucrărilor de construcții a crescut

Volumul lucrărilor de construcții a crescut
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 apr 2022

Volumul lucrărilor de construcții a crescut în primele două luni, față de perioada similară din 2021, ca serie brută, cu 8,4%, iar ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, cu 5,9%, arată datele publicate de Institutul Național de Statistică (INS).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Perioada 1.I-28.II.2022 comparativ cu perioada 1.I-28.II.2021. Volumul lucrărilor de construcții, ca serie brută, a crescut, pe total, cu 8,4%. Pe elemente de structură, creșteri au avut loc la lucrările de întreținere și reparații curente (+17,5%), lucrările de reparații capitale (+11,8%) și la lucrările de construcții noi (+5,1%). Pe obiecte de construcții, au avut loc creșteri la clădirile rezidențiale (+30,9%) și la clădirile nerezidențiale (+14,3%). Construcțiile inginerești au scăzut cu 7,4%”, arată datele INS.

ULTIMA ORĂ PROFIT NEWS TV Grindeanu anunță - Primul scenariu pentru CFR Marfă este modelul Alitalia, care a intrat în faliment, a închis peste 3 luni, iar apoi statul a lansat o nouă companie, ITA. De 12 ani ducem CE cu zăhărelul CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ PROFIT NEWS TV Grindeanu anunță - Primul scenariu pentru CFR Marfă este modelul Alitalia, care a intrat în faliment, a închis peste 3 luni, iar apoi statul a lansat o nouă companie, ITA. De 12 ani ducem CE cu zăhărelul

Volumul lucrărilor de construcții a crescut ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate cu 5,9%, creștere evidențiată la lucrările de întreținere și reparații curente (+13,2%), lucrările de reparații capitale (+7,1%) și la lucrările de construcții noi (+3,7%). Pe obiecte de construcții, creșteri au avut loc la clădirile rezidențiale (+33,1%) și la clădirile nerezidențiale (+13,7%), scrie News.ro.

Construcțiile inginerești au scăzut cu 12,3%.

În februarie 2022 comparativ cu ianuarie 2022, volumul lucrărilor de construcții a crescut, ca serie brută, cu 30,9%, creștere evidențiată astfel: lucrările de reparații capitale (+50,0%), lucrările de întreținere și reparații curente (+36,7%) și la lucrările de construcții noi (+26,7%). Pe obiecte de construcții, au avut loc creșteri astfel: clădirile nerezidențiale (+46,9%), lucrările de construcții inginerești (+27,7%) și la clădirile rezidențiale (+21,0%).

Volumul lucrărilor de construcții a crescut, ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, cu 1,2%, creștere evidențiată la lucrările de reparații capitale (+21,3%) și la lucrările de întreținere și reparații curente (+4,3%). Lucrările de construcții noi au rămas la același nivel.

Pe obiecte de construcții, volumul lucrărilor de construcții a crescut la clădirile nerezidențiale (+18,2%) și la construcțiile inginerești cu (+4,1%). Clădirile rezidențiale au scăzut cu 5,5%.

În luna februarie 2022 comparativ cu februarie 2021, volumul lucrărilor de construcții, ca serie brută, a crescut, pe total, cu 7,7%. Pe elemente de structură, creșteri s-au înregistrat la lucrările de întreținere și reparații curente (+16,9%), lucrările de reparații capitale (+16,0%) și la lucrările de construcții noi (+3,8%).

Pe obiecte de construcții, clădirile rezidențiale și clădirile nerezidențiale au crescut cu 26,0%, respectiv cu 8,7%. Volumul lucrărilor de construcții a scăzut la construcții ingineresti cu 3,5%.

Ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcții a crescut, pe total, cu 4,6%. Pe elemente de structură s-au evidențiat creșteri astfel: lucrările de întreținere și reparații curente (+10,8%), lucrările de reparații capitale (+10,4%) și la lucrările de construcții noi (+1,8%).

Pe obiecte de construcții, clădirile rezidențiale și clădirile nerezidențiale au crescut cu 28%, respectiv cu 6,7%.

Volumul lucrărilor de construcții a scăzut la construcțiile inginerești cu 9,1%.

viewscnt
Afla mai multe despre
constructii
ins