WDP, coordonat de o familie de milionari din Belgia, pregătește în România un mare centru de distribuție pentru un furnizor Ford

WDP, coordonat de o familie de milionari din Belgia, pregătește în România un mare centru de distribuție pentru un furnizor Ford
scris 3 feb 2023

Dezvoltatorul Warehouses De Pauw (WDP), al cărui principal acționar este una dintre cele mai bogate familii din Belgia, pregătește un centru de distribuție de peste 6.200 metri pătrați în Almăj, lângă Craiova, pentru compania turcă Erkut, furnizor al uzinei Ford România, relevă date analizate de Profit.ro.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Investiția este estimată la aproximativ 4,5 milioane de euro, lucrările urmând să fie încheiate în al doilea trimestru al acestui an.

EXCLUSIV FOTO Frații Pavăl pregătesc demolarea Vămii Chitila pentru un nou magazin Dedeman CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Frații Pavăl pregătesc demolarea Vămii Chitila pentru un nou magazin Dedeman

Erkut ar urma să încheie un contract de închiriere cu o durată de 7 ani.

WDP a cumpărat mai multe parcele, care totalizează circa 50 de hectare de teren, pentru un nou parc logistic de amploare, amplasat strategic, la intersecția autostrăzilor A0 cu A3, a anunțat recent Profit.ro.

EXCLUSIV FOTO Milionarul belgian Jan Van Geet, proprietarul VGP, încheie în România una dintre cele mai mari tranzacții cu teren ale anului CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Milionarul belgian Jan Van Geet, proprietarul VGP, încheie în România una dintre cele mai mari tranzacții cu teren ale anului

WDP mai deține tot în Ștefăneștii de Jos un parc logistic de 280.000 de metri pătrați, care se întinde pe un teren de 58 de hectare, și care are chiriași precum Metro, LPP, Auchan, Toya, Lecom și viitorul centrul regional de distribuție al grupului CCC. Pe noul teren de lângă pădurea Runcu, WDP poate replica un proiect logistic cu o mărime similară.

Aceasta este una dintre cele mai mari suprafețe de teren destinat construcțiilor tranzacționată în ultimii ani în România. Frații Pavăl, proprietarii Dedeman, au mai acumulat în 2020 o suprafață mai mare, de 64 de hectare, tot în Ștefăneștii de Jos și tot cu planul de a dezvolta un parc logistic.

EXCLUSIV Lion’s Head, cu cea mai veche firmă de asigurări de viață din Africa de Sud în acționariat, negociază achiziția unor clădiri de birouri și face primele demersuri pe sectorul logistic din România CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Lion’s Head, cu cea mai veche firmă de asigurări de viață din Africa de Sud în acționariat, negociază achiziția unor clădiri de birouri și face primele demersuri pe sectorul logistic din România

Dezvoltatorul a mai achiziționat, în prima parte a anului trecut, parcul logistic Arad Business Park, tranzacție care a asigurat ieșirea de pe piața românească a fondului britanic de investiții Stage Capital, și un teren de 6,5 hectare în Popești-Leordeni pentru un nou proiect logistic.

WDP a anunțat că a investit 37 de milioane de euro în achiziția de terenuri și proiecte noi în prima jumătate a acestui an, sumă care include și terenul din Popești-Leordeni.

În prima jumătate a anului trecut, investitorul belgian a finalizat proiecte de 39 milioane de euro reprezentând spații logistice pentru retaileri precum Metro, Auchan și Profi. La finalul anului 2021, WDP a finalizat investiții de 69 milioane euro reprezentând 128.553 metri pătrați construiți în Ștefăneștii de Jos, Cluj, Craiova și Paulești. Printre beneficiari se numără Decathlon, LPP, Eobuwie, Profi, Rosi și Metro – extindere.

Cu o valoare de 854 de milioane de euro, portofoliul românesc al WDP are o pondere de 16% în valoarea totală a proprietăților grupului, depășită doar de Olanda și Belgia. În plus, compania deține rezerve de teren cu o valoare cumulată de aproape 82 de milioane de euro, iar proiectele sale în curs de dezvoltare pe piața locală sunt evaluate la 64,5 milioane euro.
EXCLUSIV Dezvoltatorul Atenor, susținut de milionari din Belgia, poate atrage un nou investitor pe piața imobiliară românească, într-o tranzacție de 120 milioane euro CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Dezvoltatorul Atenor, susținut de milionari din Belgia, poate atrage un nou investitor pe piața imobiliară românească, într-o tranzacție de 120 milioane euro Suprafața totală de circa 1,2 milioane de metri pătrați gestionată de WDP în România îi conferă poziția secundă în topul celor mai mari proprietari de spații industrial-logistice, după CTP. Proprietățile din România le-au adus belgienilor venituri din închiriere de aproape 30 milioane de euro, în primele 6 luni din 2022.

Familia de investitori Jos de Pauw, cu exponentul său Tony De Pauw, care conduce afacerile WDP, deține 23,3% din companie, care este listată la bursa Euronext din Bruxelles. Familia este creditată de publicația belgiană De Rijkste Belgen cu o avere de 779,4 milioane de euro, ceea ce o plasează pe locul 45 în topul celor mai bogați belgieni.

O serie de milionari belgieni au ajuns să investească în România la recomandarea unor parteneri sau cu ajutorul unor antreprenori români. Aceștia au plasat până acum peste 2 miliarde de euro în proprietăți românești. Printre ei se numără Patrick Van Den Bossche și Marc Lebbe – fondatorii Liebrecht & WooD, Steven Van Den Bossche și Carl Decoopman – proprietarii BelRom, Jan Van Geet – care controlează VGP, Frank Donck – acționar în cadrul Atenor, familia antreprenorului Jan De Clerk – care deține Alinso Group, familia lui Luc Geuten – care controlează Mitiska, familia Kerckhof – care deține Vabeld, Christian Dumolin – proprietarul Koramic Real Estate, Jan Demeyere și Didier Balcaen – fondatorii Speedwell sau fostul pilot de raliuri Yves Weerts.

Infografic realizat de Alexandru Urzică

 

viewscnt
Afla mai multe despre
wdp
a0
stefanestii de jos