A venit rândul Profi la control: Amenzi consistente, produse expirate și mizerie. "Noi îi lăsăm corijenți! Din păcate, nu-i putem bate cu rigla la palmă!"

A venit rândul Profi la control: Amenzi consistente, produse expirate și mizerie. "Noi îi lăsăm corijenți! Din păcate, nu-i putem bate cu rigla la palmă!"
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 feb 2022

Șase magazine Profi din București au fost închise temporar de comisarii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, după ce au fost găsite mai multe nereguli, printre care produse expirate și mizerie, fiind date și amenzi în valoare totală de 144.000 de lei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit unui comunicat al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, comisarii ANPC au continuat campania de verificare a supermarketurilor din București, iar în data de 15 februarie au fost verificate șapte magazine aparținând operatorului economic Profi Rom Food S.R.L., situate în sectoarele 2, 3, 4 și 6.

Cefin Trucks, cu afaceri de aproape 90 milioane euro, anunță strategia pe 2022: digitalizare, servicii financiare, creșterea eficientă a vânzărilor, expansiunea rețelei de service. Ford Trucks - lider de piață pe mai multe segmente CITEȘTE ȘI Cefin Trucks, cu afaceri de aproape 90 milioane euro, anunță strategia pe 2022: digitalizare, servicii financiare, creșterea eficientă a vânzărilor, expansiunea rețelei de service. Ford Trucks - lider de piață pe mai multe segmente

Cele mai grave nereguli descoperite de comisarii ANPC au fost comercializarea unor legume și fructe cu modificări organoleptice, comercializarea unor produse cu data de consum depășită, dar și utilizarea unor spații de depozitare igienizate necorespunzător.

În plus, în zona Gastro/Grill, au fost descoperite produse fără elemente de identificare și caracterizare, precum și fără data limită de consum.

PROFIT NEWS TV Marius Coman, IoT Country Sales Manager Vodafone România: Eficiența operațională este unul dintre lucrurile pe care companiile le au în vedere atunci când își doresc să implementeze soluții de IoT CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Marius Coman, IoT Country Sales Manager Vodafone România: Eficiența operațională este unul dintre lucrurile pe care companiile le au în vedere atunci când își doresc să implementeze soluții de IoT

S-a mai constatat: utilizarea unor agregate frigorifice neigienizate corespunzător, cu chedere neigienizate și depreciate, identificarea unei temperaturi neconforme, utilizarea unor vitrine frigorifice neigienizate, cu insecte moarte, zone extinse de rugină, resturi alimentare și de ambalaje, cu vopsea exfoliată și cu scurgeri de lichide.

De asemenea, echipele de control au mai găsit gândaci morți lângă rafturile cu produse. Pe pardoseală, pavimentul era depreciat, existau zone din tavan cu infiltrații și mucegai, folosirea unor cuptoare electrice și friteuze neigienizate, vânzarea unor produse congelate cu acumulări de gheață în ambalaj și arsuri de congelare.

“Pare că gradele de comparație în activitatea magazinelor aparținând unora dintre cele mai mari lanțuri comerciale sunt, în realitate, diametral opuse. Dacă mega se dovedea a fi de fapt mini, iată că a venit rândul lui Profi să pară nu profesor, ci repetent la purtare. Noi îi lăsăm corijenți! Din păcate, nu-i putem bate cu rigla la palmă, aceeași palmă cu care aceștia încasează, dar nu reinvestesc atât cât ar trebui.  Apreciem investițiile făcute de ei, dar curățenia ține de bunul simț comercial al fiecărui operator economic din domeniu”, a declarat președintele ANPC, Horia Constantinescu.

ANPC a dat amenzi în valoare de 144.000 de lei. De asemenea, comisarii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor au decis închiderea temporară pentru șase unități, până la remedierea deficiențelor. De asemenea, a fost propusă și închiderea pe o perioadă de șase luni pentru trei magazine.

viewscnt
Afla mai multe despre
profi
control