AB InBev vinde obligațiuni de circa 40 de miliarde de dolari pentru preluarea SABMiller

AB InBev vinde obligațiuni de circa 40 de miliarde de dolari pentru preluarea SABMiller
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 13 ian 2016

Anheuser-Busch InBev (AB InBev), cel mai mare producător de bere la nivel mondial, a demarat astăzi vânzarea de obligațiuni pentru a finanța preluarea SABMiller, principalul său competitor. Potrivit unor surse apropiate situației, compania intenționează să vândă titluri de împrumut denominate în dolari în valoare de aproximativ 40 de miliarde de dolari, aceasta fiind a doua cea mai mare emisiune de obligațiuni pentru preluarea unei companii, scrie Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Liderul mondial în domeniul producției de bere intenționează să achiziționeze cel mai important rival al său în schimbul sumei record de 71 miliarde lire sterline (107 miliarde dolari).

Potrivit surselor citate, AB InBev ar urma să vândă obligațiuni denominate în dolari în valoare de circa 40 de miliarde de dolari, cu maturități cuprinse între 3 și 30 de ani. Până în prezent, cea mai mare emisiune de obligațiuni pentru preluarea unei companii a fost de49 de miliarde de dolari, fiind  făcută de Verizon Communications pentru finanțarea cumpărării, în 2013, a unei participații deținute de Vodafone Group la o companie.

Estimările economiștilor arată că AB InBev va avea nevoie să atragă finanțări totale de aproximativ 60 de miliarde de dolari pentru a putea prelua SABMiller. Astfel, compania ar putea realiza noi emisiuni de obligațiuni în acest scop, existând posibilitatea ca finațarea totală obținută în acest fel să depășească suma atrasă de Verizon, scrie Financial Times.

Anterior, compania a contractat credite în valoare de 75 de miliarde de dolari.

Potrivit analiștilor, împrumuturile AB InBev pentru preluarea competitorului său ar putea face ca datoria netă a companiei să ajungă la un nivel de peste 4 ori mai mare decât profitul înainte de dobânzi, taxe, depreciere și amortizare (EBITDA), aproape dublu față de nivelul actual.

Ca urmare a achiziției SABMiller de către AB InBev, ar urma să fie creată o companie care produce circa o treime din cantitatea totală de bere consumată la nivel mondial.

AB InBev are mai mult de 200 de mărci în portofoliu, inclusiv Stella Artois, Beck's, Budweiser și Corona. La rândul său, SABMiller produce peste 150 mărci de bere la nivel mondial, printre care se numără Miller, Grolsh, Pilsner Urquell și Peroni. Compania operează și pe piața din România, unde este prezentă prin intermediul companiei Ursus Breweries.

viewscnt
Afla mai multe despre
ab inbev
sabmiller
bere
obligatiuni