Afacerile din comerțul cu amănuntul au accelerat în februarie

Afacerile din comerțul cu amănuntul au accelerat în februarie
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 apr 2019

Volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete) a crescut în februarie, față de aceeași lună a anului trecut, ca serie brută, cu 9,1%, ritm crescut față de cel din luna precedentă, arată datele transmise miercuri de Institutul Național de Statistică (INS).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În ianuarie, cifra de afaceri din comerțul cu amănuntul a crescut cu 6,6% față de aceeași lună a anului trecut, scrie News.ro.

În februarie, față de aceeași lună a anului trecut, volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete) a crescut atât ca serie brută cu 9,1% cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate cu 9,5%.

Conducerea Electrolux își prezintă oferta lansată angajaților, care au declanșat greva CITEȘTE ȘI Conducerea Electrolux își prezintă oferta lansată angajaților, care au declanșat greva

Avansul s-a datorat creșterilor înregistrate la comerțul cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate (+12,7%), vânzările de produse nealimentare (+12,6%) și la vânzările de produse alimentare, băuturi și tutun (+3,8%).

În primele două luni ale anului, volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie brută, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, a înregistrat o creștere cu 8,2%.

În 2018, față de 2017, volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete) a crescut, ca serie brută, cu 5,4%, ritm scăzut față de cel din anul precedent.

viewscnt
Afla mai multe despre
comert
ins