Afacerile Grupului Carmistin au crescut anul trecut cu aproape 9%, la 676,4 milioane lei

Afacerile Grupului Carmistin au crescut anul trecut cu aproape 9%, la 676,4 milioane lei

Iustin Paraschiv, președintele Grupului Carmistin

Profit.ro
Profit.ro
scris 5 iun 2018

Grupul Carmistin, unul dintre cei mai mari jucători de pe piața agro-alimentară din România, își propune dublarea capacității de producție a cărnii de porc, de la 200.000 porcine/an, până la 400.000 porcine/an la finalul anului 2019, prin finalizarea investițiilor în doua noi unități de producție. La nivelul grupului, cifra de afaceri a crescut anul trecut cu 8,6 %, la 676,4 milioane lei (peste 148 milioane euro), de la 623,1 milioane lei în 2016.

Eveniment Profit
Profit.ro organizează cea de-a patra ediție a evenimentului IMM, o dezbatere pe teme ce preocupă antreprenorii mici și mijlocii în această perioadă, reunind reprezentanți ai autorităților, antreprenori și manageri de companii, organizații patronale, investitori, finanțatori și consultanți de business.
Evenimentul va fi organizat cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto) si UniCredit Bank.

Urmărește-ne și pe Google News

Grupul Carmistin a înregistrat în 2017 un profit din activitatea operațională de 59,8 milioane lei (circa 13 milioane euro), potrivit situațiilor financiare auditate de către KPMG. Aceasta reprezintă o creștere cu 31,5 % față de rezultatul înregistrat în 2016, 45,5 milioane lei, scrie News.ro

”Toate cele trei linii de business principale ale grupului au avut creșteri substanțiale. Astfel, creșterea și abatorizarea puilor, cu o capacitate de 10 milioane pui/an, a avut un rezultat operațional de 22,2 milioane lei, în creștere cu 11,8% față de anul anterior, la o cifră de afaceri de 365,2 milioane lei. Până la finalul acestui an grupul va finaliza investițiile în opt noi unități de producție, care vor duce la creșterea capacității de creștere și abatorizare până la 20 milioane pui/an. Și sectorul de creștere și abatorizare a porcinelor a avut o creștere considerabilă, la o cifra de afaceri de 148,5 milioane lei, obținând un profit operațional de 17,7 milioane lei, cu 48,7% mai mare decât în 2016”, a anunțat marți grupul.

FOTO Colosseum Retail Park se extinde prin dezvoltarea proiectului Colosseum Mall, investiție de 30 de milioane de euro CITEȘTE ȘI FOTO Colosseum Retail Park se extinde prin dezvoltarea proiectului Colosseum Mall, investiție de 30 de milioane de euro

Linia de agricultură, respectiv cultivarea cerealelor și producția de furaje, a adus un profit operațional de 16,45 milioane lei, o creștere de 77% față de 2016,  la  afaceri de 134 milioane lei, față de 112,6 milioane lei în anul precedent.

"Îmbunătățirea rezultatelor se datorează mai ales eficientizării proceselor de producție prin creșterea performanțelor tehnice, dar și reducerii costurilor. Putem spune, în acest moment, că fermierii români și România au evoluat foarte mult în ceea ce înseamnă productivitatea și soluțiile optime de creștere a animalelor, ceea ce face ca agricultura românească să fie una foarte competitivă la nivel european", spune Iustin Paraschiv, președintele Grupului Carmistin.

Grupul Carmistin, înființat în anul 2000 de familia Paraschiv, a obținut în 2017 o majorare substanțiala a veniturilor operaționale pe fondul dezvoltării tehnologice și al strategiei de optimizare aplicate la nivel de grup.

Carmistin, grup din care fac parte companii precum Avicarvil, Avicarvil Foods, Avirom, Porcellino sau Pajo Agricultura și Pajo Holding, este unul din puținele holdinguri agricole românesti integrate, operând un lanț ce pornește de la cultivarea pământului, creșterea animalelor, producția furajului și ajungând până la producția și comercializarea produselor din carne în cele peste 150 de magazine ale companiilor din grup.

viewscnt
Afla mai multe despre
carmistin
carne de porc