Amazon a obținut aprobarea autorităților federale din SUA pentru flota sa de drone Prime Air

Amazon a obținut aprobarea autorităților federale din SUA pentru flota sa de drone Prime Air
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 sep 2020

Amazon a obținut acordul autorităților ferale americane pentru folosirea flotei de drone Prime Air la livrarea coletelor, a anunțat luni Administrația Federală pentru Aviație, acesta find un moment de referință care va permite companiei să extindă livrările de colete fără personal uman, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Aprobarea va conferi Amazon privilegii extinse ”pentru livrarea în siguranță și cu dficiență a coletelor la clienți”, a anunțat agenția.

Certificarea va oferi Amazon dreptul de a folosi dronele mici ”dincolo de raza vizuală” a operatorului, scrie News.ro

DOCUMENT Guvernul a stabilit oficial că restaurantele se redeschid în interior de la 1 septembrie. Sunt redeschise și cinematografele. Condițiile de funcționare CITEȘTE ȘI DOCUMENT Guvernul a stabilit oficial că restaurantele se redeschid în interior de la 1 septembrie. Sunt redeschise și cinematografele. Condițiile de funcționare

Amazon a anunțat că va folosi certificarea Administrației Federale pentru Aviație pentru a începe zboruri test la clienți. Compania a efectuat activități de training riguroase și a depus dovezi detaliate că livrarea cu drone a colectelor este sigură. Compania a oferit și demonstrații inspectorilor agenției.

Amazon a început testarea livrărilor cu drone a coletelor în 2013, cu obiectivul de a livra pachetele la locuințele clienților în cel mult 30 de minute.

În august 2019, compania a depus o cerere la Administrația Federală pentru Aviație pentru aprobarea planurilor sale.

Amazon nu este singura companie care vrea să extindă livrările cu drone comerciale. În aprilie, compania Wing, deținută de grupul Alphabet, a devenit prin companie din SUA care a obținut aprobarea Administrația Federală pentru Aviație pentru livrările comerciale cu drone în SUA.

În octombrie anul trecut, UPS a obținut acordul Administrației Federale pentru Aviație pentru operarea unri flote de drone, în calitate de companie aeriană.

viewscnt
Afla mai multe despre
amazon
prime air