Amazon.com a ajuns la un acord cu Visa pentru a-i accepta cardurile de credit în rețeaua sa

Amazon.com a ajuns la un acord cu Visa pentru a-i accepta cardurile de credit în rețeaua sa
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 feb 2022

Amazon.com Inc a ajuns la un acord cu Visa pentru a-i accepta cardurile de credit în rețeaua sa, punând capăt unui conflict dintre cele două companii care amenința să perturbe plățile de comerț electronic și să dea o lovitură procesatorului de plăți din SUA, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Detaliile acordului nu au fost dezvăluite, dar Visa și alte companii de carduri de plată s-au confruntat cu o presiune crescută cu privire la comisioane, deoarece mai mulți cumpărători s-au conectat pe internet în timpul pandemiei, scrie News.ro.

Parlamentul European dispune eliminarea referirilor la cancer de pe etichetele sticlelor cu vin: Nu consumul în sine constituie un factor de risc CITEȘTE ȘI Parlamentul European dispune eliminarea referirilor la cancer de pe etichetele sticlelor cu vin: Nu consumul în sine constituie un factor de risc

Conflictul a scos în evidență influența tot mai mare a comercianților cu amănuntul în lupta pentru comisioane.

Amazon a declarat în noiembrie că se gândește să renunțe la Visa ca partener în SUA, după ce a confirmase anterior că va înceta să accepte carduri de credit Visa în Marea Britanie din cauza comisioanelor mari pe tranzacții.

Acordul anunțat joi înseamnă că clienții Amazon pot continua să folosească cardurile de credit Visa în magazinele sale, a declarat grupul de comerț electronic într-un comunicat.

Niciuna dintre părți nu a spus ce comisioane vor fi percepute în viitor, o problemă care a ieșit în prim-plan în special în Marea Britanie, după ce un plafon impus de UE pentru comisioanele cardurilor nu mai este în vigoare după Brexit.

Disputa dintre Amazon și Visa în Marea Britanie a fost văzută ca un semn rău pentru industria cardurilor de către unii analiști, care au susținut că ar putea prezice o luptă mult mai mare în SUA. Parlamentarii britanici au declarat luna trecută că intenționează să examineze cu atenție creșterile comisioanelor percepute de Visa și Mastercard companiilor, după ce autoritatea de reglementare a plăților din țară nu a găsit nicio dovadă care să justifice creșterile.

În octombrie anul trecut, Visa a început să aplice un comision de 1,5% din valoarea tranzacției pentru plățile efectuate cu cardul de credit online sau prin telefon între Regatul Unit și UE și 1,15% pentru tranzacțiile cu cardul de debit, în creștere de la 0,3% și, respectiv, 0,2%.

Comisioanele medii de procesare a cardurilor de credit în industrie variază între 1,5% și 3,5%, potrivit analiștilor.

Comercianții cu amănuntul au acceptat în trecut comisioanele de procesare a cardurilor de credit ca un cost inevitabil, dar acest lucru s-ar putea schimba din cauza inovațiilor și a alegerii sporite a consumatorilor în sectorul plăților.

Cardurile de credit au reprezentat o treime din cheltuielile de comerț electronic din America de Nord în 2020, potrivit gigantului de plăți WorldPay, dar opțiunile de plată mobilă precum Venmo și planurile de finanțare ”cumpără acum, plătește mai târziu” (BNPL) câștigă teren.

În timp ce plățile alternative au crescut de ani de zile, pandemia a accelerat o tendință de scădere a cererilor de card de credit și a sporit popularitatea finanțării BNPL.

Cota cardurilor de credit în cheltuielile de comerț electronic din America de Nord a scăzut cu 7% anul trecut, potrivit WorldPay, în timp ce cota BNPL a crescut cu 78%.

Alți mari comercianți cu amănuntul au soluționat în trecut disputele privind comisioanele cu Visa, după ce au anunțat că vor renunța la utilizarea cardurilor de credit Visa în segmente restrânse ale afacerilor lor.

viewscnt
Afla mai multe despre
amazon.com
visa
carduri