Amazon retrage reclamele pentru Black Friday din Franța, din cauza carantinei pentru noul coronavirus

Amazon retrage reclamele pentru Black Friday din Franța, din cauza carantinei pentru noul coronavirus
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 nov 2020

Amazon a decis retragerea reclamelor pentru discounturile de Black Friday din Franța, după ce guvernul a afirmat că această campanie este nedreaptă față micile magazine, care au fost nevoite să se închidă din cauza carantinei pentru noul coronavirus, transmite Reuters, preluată de News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Franța a intrat vineri în a doua carantină, autoritățile încercând să oprească creșterea numărului de infecții. Măsurile includ și închiderea magazinelor neesențiale.

Un purtător de cuvânt al Amazon a spus că grupul a acceptat să oprească campania de publicitate la radio, referitoare la vânzările de Black Friday.

CEO winsedswiss: O așa criză a fost doar în război. Ca să treacă prin pandemie, restaurantele trebuie să încerce să livreze la domiciliu, restructurându-și oferta, iar hotelierii pot duce casele și birourile oamenilor la ei CITEȘTE ȘI CEO winsedswiss: O așa criză a fost doar în război. Ca să treacă prin pandemie, restaurantele trebuie să încerce să livreze la domiciliu, restructurându-și oferta, iar hotelierii pot duce casele și birourile oamenilor la ei

Cu toate acestea, sâmbătă a fost funcțională o pagină cu titlul ”Black Friday anticipat”, pe site-ul francez al Amazon, cu produsele comercializate cu discount.

Ministrul adjunct al Economiei, Pannier-Runchaer, a spus că a cerut Amazon să își suspende campania. ”Nu era potrivită într-o perioadă în care 200.000 de firme sunt obligate să își închisă porțile”, a declarat aceasta sâmbătă, la postul de radio Europe 1.

Ziua de cumpărături cu discount Black Friday coincide de obicei cu vinerea în care are loc sărbătoarea de Thanksgiving în Statele Unite.

Nicușor Dan anunță că va fi implementat un bilet unic pentru transportul în comun din Capitală. Un bilet unic STB-Metrorex există însă deja de 3 ani..... CITEȘTE ȘI Nicușor Dan anunță că va fi implementat un bilet unic pentru transportul în comun din Capitală. Un bilet unic STB-Metrorex există însă deja de 3 ani.....

Campania din Franța a Amazon urma să aibă loc în perioada 26 octombrie-19 noiembrie.

Retailerul online a fost nevoit să închidă unele depozite din Franța în timpul primei carantine, din primăvară, după un conflict cu sindicatele legat de măsurile sanitare de prevenire a infectării angajaților cu noul coronavirus.

Întrebată dacă Amazon va putea să organizeze o campanie pentru vânzările de Black Friday în acest an, Pannier-Runacher a spus că nu este încă clar.

Sean Connery, actorul care a redefinit statutul de star de cinema, a murit la vârsta de 90 de ani CITEȘTE ȘI Sean Connery, actorul care a redefinit statutul de star de cinema, a murit la vârsta de 90 de ani

”Este un subiect pe care va trebui să îl stabilim cu toți comercianții”, a spus aceasta.

Restaurantele, cafenelele și magazinele care nu comercializează produse esențiale sunt obligate să își oprească activitățile cel puțin în următoarele două săptămâni.

Restricțiile au provocat nemulțumire în Franța, mai ales în cazul librăriilor, politicienii din opoziție și personalități din lumea literară cerând ca acestea să rămână deschise.

viewscnt
Afla mai multe despre
amazon black friday
black friday carantina coronavirus