Amazon vrea să angajeze 55.000 de persoane la nivel mondial

Amazon vrea să angajeze 55.000 de persoane la nivel mondial
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 sep 2021

Grupul Amazon.com, cel mai mare retailer online din lume, intenționează să angajeze 55.000 de persoane la nivel mondial în lunile următoare, a declarat directorul general Andy Jassy, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Din cele 55.000 de locuri de muncă anunțate de Jassy, peste 40.000 vor fi în SUA și restul în țări precum India, Germania și Japonia, scrie Agerpres.

Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial CITEȘTE ȘI Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial

Cele 55.000 de persoane, care ar urma să fie angajate de Amazon în domeniile corporate și tehnologie, reprezintă mai mult de o treime din efectivele de angajați ale Google și aproape întreaga forță de muncă a Facebook.

În primul său interviu de la numirea la conducerea Amazon, în luna iulie a acestui an, Andy Jassy a spus că grupul are nevoie de un personal mai numeros pentru a ține pasul cu creșterea cererii în domeniile retail, cloud și publicitate, printre alte afaceri. În plus, noul proiect al Amazon vizând lansarea de sateliți în orbită pentru a extinde accesul la Internet în bandă largă, denumit Project Kuiper, va avea nevoie și el de foarte mulți noi angajați, a mai spus Jassy.

eMAG Seller Credit – finanțare cu dobândă zero pentru cei care vând prin eMAG Marketplace CITEȘTE ȘI eMAG Seller Credit – finanțare cu dobândă zero pentru cei care vând prin eMAG Marketplace

În condițiile în care târgul de locuri de muncă organizat în fiecare an de Amazon este programat să înceapă în data de 15 septembrie, Andy Jassy speră că acum este un moment bun pentru a face recrutări. "Sunt de asemenea multe locuri de muncă care au dispărut sau au fost afectate în perioada pandemiei și sunt de asemenea mulți oameni care se gândesc la noi joburi diferite", a spus Jassy, care a citat un studiu realizat de PwC potrivit căruia 65% din lucrători vor un nou loc de muncă.

Cele 55.000 de persoane, care ar urma să fie angajate de Amazon în domeniile corporate și tehnologie, reprezintă o majorare cu 20% a personalului Amazon în domeniile corporate și tehnologie, care în prezent numără 275.000 de angajați la nivel global.

Amazon este una dintre puținele companii care nu au fost afectate de criza provocată de pandemie. Oamenii au apelat la serviciile Amazon pentru diverse cumpărături, ceea ce a ajutat compania să înregistreze profituri și venituri record.

Transilvania Residence: un proiect imobiliar exclusivist în Brașov CITEȘTE ȘI Transilvania Residence: un proiect imobiliar exclusivist în Brașov

Deja al doilea cel mai mare angajator privat din SUA, Amazon a angajat peste 500.000 de persoane în 2020, în principal în cadrul depozitelor și operațiunilor de livrări. Compania investește semnificativ pentru a construi mai multe depozite și a crește salariile pentru a atrage noi angajați, în ideea de a putea răspunde la cererea solidă a cumpărătorilor care caută produse care să le fie livrate acasă. 

viewscnt
Afla mai multe despre
amazon
angajari