Amazon vrea să închidă trei depozite din Marea Britanie

Amazon vrea să închidă trei depozite din Marea Britanie
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 ian 2023

Amazon a confirmat că a lansat o consultare pentru închiderea a trei depozite din Marea Britanie, unde lucrează 1.200 de angajați, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Compania ar putea închide depozitele de la Hemel Hempstead, Doncaster și Gourock, ca parte a unei evaluări a rețelei sale, ”pentru a se asigura că se potrivește nevoilor noastre de afaceri și pentru a îmbunătăți experiența angajaților și clienților noștri”, a declarat un purtător de cuvânt pentru CNBC.

Italian revoltat de prețurile din România, cu o filmare virală: Untul este 4 euro, ar trebui să coste jumătate din cât e în Italia. Să trăiești în România este un lux. De-aia suntem toți în Italia! CITEȘTE ȘI Italian revoltat de prețurile din România, cu o filmare virală: Untul este 4 euro, ar trebui să coste jumătate din cât e în Italia. Să trăiești în România este un lux. De-aia suntem toți în Italia!

Toți lucrătorii vor primi oferte pentrulocuri de muncă în altă parte. Compania nu a specificat unde ar putea fi locurile de muncă oferite celor 300 de angajați de la Gourock, în vestul Scoției, scrie News.ro.

”Tuturor angajaților afectați de consultările privind închiderea depozitului li se va oferi posibilitatea de a se transfera în alte facilități și rămânem dedicați față de clienții, angajații și comunitățile noastre din Marea Britanie”, a spus purtătorul de cuvânt.

Compania intenționează să deschidă două noi centre de livrare în Marea Britanie în următorii trei ani, în Peddimore și Stockton-on-Tees, adăugând 2.500 de locuri de muncă.

Purtătorul de cuvânt al Amazon a adăugat că închiderile depozitelor din Marea Britanie nu au făcut parte din reducerea a 18.000 de locuri de muncă, anunțată de companie săptămâna trecută.

Amazon, care are un total de 75.000 de angajați în Regatul Unit, încearcă să reducă o parte din expansiunea pe care a întreprins-o în perioada pandemiei de Covid-19 și se pregătește pentru o recesiune economică prognozată pe scară largă în 2023.

Compania a pierdut în ultimul an aproximativ 46% din valoarea sa de la bursa Nasdaq din SUA, pe fondul unei vânzări mai ample a acțiunilor tehnologice.

Steve Garelick, de la sindicatul GMB, a spus că propunerea este ”o lovitură în dinți” pentru personal, după perioada aglomerată de vacanță.

”Nu se poate aștepta ca lucrătorii Amazon să se ridice brusc și să se mute la un alt centru de livrare, care poate fi la mulți kilometri distanță”, a spus el, acuzând firma că nu a reușit să ofere un model de angajare stabil.

viewscnt
Afla mai multe despre
amazon
depozite