Auchan a înregistrat anul trecut venituri de 52,8 miliarde euro, în creștere cu 0,7%

Auchan a înregistrat anul trecut venituri de 52,8 miliarde euro, în creștere cu 0,7%
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 mar 2017

Veniturile totale ale grupului francez Auchan Holding, care deține în România hipermarketurile Auchan și divizia imobiliară Immochan, au ajuns în 2016 la 52,8 miliarde de euro, în creștere cu 0,7% față de anul anterior, în timp ce profitul net a ajuns la 824 de milioane de euro, în creștere cu 18,2%, a anunțat vineri compania.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Profitul înainte de deducerea dobânzilor, taxelor, deprecierii și amortizării (EBITDA), a ajuns la 2,6 miliarde de euro, în creștere cu 2,1%, în timp ce profitul operațional a ajuns la 1,159 de miliarde de euro, în creștere cu 1,3%. Totodată, profitul net a crescut cu 18,2% în 2016, ajungând la 824 de milioane de euro, scrie News.ro.

2016 a fost un an de reorganizare pentru companiile din cadrul Auchan Holding, cu o expansiune a retelei de magazine la nivel mondial. Grupul a deschis 126 de puncte de vânzare, din care 53 de hipermarketuri, în principal, în China, Rusia și Franța.

Performanțele înregistrat în Ungaria, Polonia, Ucraina și în special în România arată că fostele hipermarketuri Real din această regiune au fost integrate cu succes.

Auchan a ajuns la 3.799 de puncte de vânzare în 17 țări. În România, grupul are 33 de hipermarketuri și o divizie de vânzări online.

Un nou brand pe piața materialelor de construcții. Arabesque inaugurează magazinul de retail MatHaus CITEȘTE ȘI Un nou brand pe piața materialelor de construcții. Arabesque inaugurează magazinul de retail MatHaus

În ceea ce privește rezultatele financiare ale diviziziei imobiliare a companiei, Immochan a ajuns anul trecut la venituri de 634 de milioane de euro, în creștere cu 1,8% față de 2015. Immochan deține 382 de centre comerciale în 12 țări.

Immochan România, înființat în ianuarie 2012, administrează, în prezent, un portofoliu de 23 de centre comerciale. O mare parte din centrele comerciale administrate de Immochan se află într-un proces de modernizare, care va fi finalizat în 2018.

Dezvoltatorul imobiliar vrea să investească 10 milioane de euro în acest an în remodelarea a cinci centre comerciale din Baia Mare, Timișoara, Constanța, Cluj și Pitești, a declarat la începutul lunii februarie directorul general al Immochan România, Tatian Diaconu.

viewscnt
Afla mai multe despre
auchan
immochan