Cardul de masă Pluxee Gusto – un atu fiscal într-un pachet salarial competitiv și o soluție care crește puterea de cumpărare a angajaților

Retail   
Cardul de masă Pluxee Gusto – un atu fiscal într-un pachet salarial competitiv și o soluție care crește puterea de cumpărare a angajaților

Începând cu 1 aprilie 2025, valoarea nominală maximă a tichetului de masă este de 40,18 lei pentru o zi lucrată. Acest beneficiu le oferă angajaților oportunitatea de a se bucura de o masă sănătoasă în timpul programului de lucru. În contextul în care în noiembrie 2024 România a avut cea mai ridicată rată a inflației din Uniunea Europeană, tichetul de masă reprezintă un instrument care sprijină angajații, oferindu-le o sumă suplimentară dedicată exclusiv achiziționării de alimente.

Pluxee Gusto – un beneficiu cu fiscalitate favorabilă

Urmărește-ne și pe Google News

Potrivit unui studiu realizat de Pluxee, lider global în beneficii extrasalariale și soluții pentru creșterea implicării angajaților, 8 din 10 angajați români au declarat că inflația a avut impact inclusiv asupra sumei pe care o alocă prânzului la birou. Pluxee Gusto este cel mai apreciat beneficiu extra-salarial de către angajați, fiind o soluție cu fiscalitate favorabilă, care contribuie la creșterea puterii de cumpărare a utilizatorilor.

Evenimente
4 iunie Eveniment Profit.ro - Piața imobiliară între șocuri și oportunități - Ediția a V-a
12 iunie Eveniment Profit - Piața de Capital.forum - Provocări pe piața de capital în perioadă de tensiuni economice și sociale - Ediția a V-a

Nadia Oanea, expert fiscal și fondator Tax & Training, explică cât de important este și pentru angajați, dar și pentru angajatori, ca pachetele salariale negociate să includă cât mai multe componente cu fiscalitate favorabilă, care să maximizeze venitul net al angajatului, în timp ce optimizează costurile salariale ale angajatorului.

„Codul Fiscal definește veniturile din salarii ca fiind toate veniturile în bani și/sau în natură obținute de o persoană fizică ce desfășoară o activitate în baza unui contract individual de muncă. Veniturile din salarii sunt incluse în baza de calcul a contribuțiilor sociale datorate atât de angajat (25% contribuția de asigurări sociale și 10% contribuția de asigurări de sănătate), cât și al celor datorate de angajator (2,25% contribuția asiguratorie pentru muncă), și respectiv, sunt supuse impozitului pe venitul din salarii, de 10%. Faptul că veniturile din salarii sunt supuse unei fiscalități ridicate, comparativ cu alte tipuri de venituri obținute de persoanele fizice, este de necontestat, și acest lucru are două implicații: afectează venitul net al salariaților și, respectiv, afectează costurile salariale ale angajatorilor”.

Cu cât crește venitul unui angajat care primește cardul Pluxee Gusto

Cardul de masă reprezintă un venit suplimentar pentru angajați, prin care aceștia își pot achita masa sau își pot cumpăra produse alimentare. Cardul Pluxee Gusto poate fi utilizat la restaurante, supermarketuri, hipermarketuri și unități alimentare din întreaga țară, precum și pe platforme de comenzi online. Angajații pot plăti direct cu cardul, cu telefonul sau chiar online.

„Dacă ne referim la o lună cu 23 de zile lucrătoare, luând exemplu iulie 2025, un angajat, fără a fi în concediu de odihnă, medical sau în delegație, ar putea primi tichete de masă în valoare de 924,14 lei. Pentru acest venit salarial, angajatul datorează 10% contribuție de sănătate (adică 92,41 lei) și 10% impozit pe venit (adică 83,17 lei), ceea ce înseamnă că angajatul ar beneficia de un avantaj net în sumă de 748,55 lei”, explică Nadia Oanea.

Cardul de masă Pluxee Gusto – un atu fiscal într-un pachet salarial competitiv și o soluție care crește puterea de cumpărare a angajaților

Așadar, într-o lună cu 23 de zile lucrătoare, un angajat își poate adăuga la venitul obținut din salariu suma de 748 lei. Dar ce înseamnă acest lucru pentru angajator? O economie considerabilă la bugetul companiei.

Dacă angajatorul ar alege ca în luna iulie 2025 să-i ofere unui angajat un bonus net de 748 lei (comparabil ca putere de cumpărare cu echivalentul a 23 de tichete de masă), costul angajatorului ar trebui să fie de 1.308 lei, adică cu 29,34% mai mare în cazul acordării unui creșteri salariale decât în cazul acordării cardului de masă Pluxee Gusto. Astfel, în luna iulie, un angajator face o economie de 384 lei per fiecare angajat căruia îi va acorda acest tip de beneficiu cu fiscalitate favorabilă.

Pe lângă avantajele de care se bucură companiile, cardul de masă susține puterea de cumpărare a angajaților și contribuie la starea lor de bine, stimulând nivelurile mai ridicate de implicare care se corelează direct cu creșterea productivității. Această strategie contribuie la consolidarea loialității angajaților și la îmbunătățirea ratei de retenție, sprijinind astfel stabilitatea și succesul pe termen lung al companiei.

Articol susținut de Pluxee

viewscnt
Afla mai multe despre
pluxee gusto
card de masa