Carrefour cumpără 47 de magazine în Spania

Carrefour cumpără 47 de magazine în Spania
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 sep 2023

Grupul francez Carrefour a anunțat că a ajuns la un acord cu grupul spaniol El Corte Ingles pentru a cumpăra 47 de supermarketuri și magazine de proximitate marca SuperCor, în cadrul unei tranzacții cu o valoare de 60 de milioane de euro, inclusiv datorii, informează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Retailerul francez a precizat că această achiziție îi va diversifica rețeaua și amprenta geografică din Spania. Magazinele achiziționate sunt amplasate în regiunile Madrid, Catalonia, Andalucia și Comunidad Valenciana. Carrefour intenționează să convertească magazinele achiziționate în magazine de tip Carrefour Market, Carrefour Express și Supeco, scrie Agerpres.

FOTO Austriecii de la Kronospan și-au deschis showroom în București CITEȘTE ȘI FOTO Austriecii de la Kronospan și-au deschis showroom în București

Tranzacția depinde de obținerea aprobării autorităților de reglementare și ar urma să se încheie până la mijlocul anului următor.

În luna iulie a acestui an, Carrefour a raportat o creștere de 11,2% a vânzărilor comparabile în primul semestru, în condițiile în care numai în trimestrul al doilea vânzările comparabile au crescut cu 10,3% în ritm anual.

Cu o rețea multiformat de peste 14.000 de magazine în aproape 40 de țări, Grupul Carrefour este unul dintre liderii mondiali în domeniul retailului alimentar. În 2022, Carrefour a generat vânzări de 90,8 miliarde de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
carrefour
el corte ingles