Protecția Consumatorului închide restaurantul Taverna Racilor din Timișoara

Protecția Consumatorului închide restaurantul Taverna Racilor din Timișoara
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 sep 2023

Comisarii de la Protecția Consumatorului au amendat restaurantul Taverna Racilor din Timișoara cu 15.000 de lei și au dispus oprirea temporară a activității, după ce au găsit pește și fructe de mare ținute în condiții neigienice sau păstrate la decongelat în cutii în care se afla lichid scurs din decongelare. În urma controlului, a rezultat că restaurantul funcționa fără autorizație de la Primăria Timișoara.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”SC Nedsea SRL - Restaurant Taverna Racilor punct de lucru Iulius Mall Timisoara, control operativ. Abateri: operatorul economic funcționează autorizat ONRC si DSVSA pentru obiectul de activitate Restaurant, fără a avea autorizație din partea Primăriei Municipiului Timișoara, fiind prezentat un document înregistrat de solicitare obținere acord pentru desfășurarea exercițiilor comerciale”, au transmis reprezentanți de la Protecția Consumatorului Timișoara, scrie News.ro

VIDEO Explozie urmată de incendiu pe șantierul Autostrăzii Moldova. A luat foc o magistrală de gaz. Patru muncitori au murit și alți cinci au fost răniți CITEȘTE ȘI VIDEO Explozie urmată de incendiu pe șantierul Autostrăzii Moldova. A luat foc o magistrală de gaz. Patru muncitori au murit și alți cinci au fost răniți

În urma controlului au fost găsite mai multe nereguli.

”Materiile prime (pește, fructe de mare) 271 kg depistate in spațiile de depozitare, păstrare- spații frigorifice și congelator lipsite de elemente de identificare-caracterizare, unele în afara datei limită de consum respectiv 13.09.2023, 15.09.2023. Parte din acestea erau păstrate la decongelat în cutii din plastic cu capac, in lichid scurs rezultat din decongelare. Pentru mijlocul de transport al materiei prime s-a prezentat Autorizatia sanitar-veterinara și pentru siguranta alimentelor in condițiile de temperatură de refrigerare(toate produsele fiind congelate). Nu se respectă vecinătățile în spațiile de depozitare, ouăle nu erau curățate și dezinfectare corespunzător, prezentand urme biologice. Întreg spațiul de preparare, servire si depozitare era igienizat necorespunzător(insalubru). Tavanul depozitului prezenta infiltrații de umezeală și porțiuni lipsă. Nu se respecta condițiile de păstrare-depozitare recomandate de producător.  Au fost identificate preparate cu modificări organoleptice și impurități în conținut”, arată sursa citată.

În urma controlului a fost dată o amendă de 15.000 de lei și un avertisment. De asemenea, a fost dispusă măsura opririi temporare a serviciilor, până la remediere și oprirea definitivă de la comercializare și retragerea de la consumul uman al produselor neconforme.

viewscnt
Afla mai multe despre
protecția consumatorului
taverna racilor