Carrefour renunță la discuțiile cu Auchan pentru o posibilă fuziune

Carrefour renunță la discuțiile cu Auchan pentru o posibilă fuziune
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 oct 2021

Carrefour a decis să renunțe la o posibilă fuziune cu Auchan, după ce cei doi retaileri francezi au purtat discuții exploratorii în ultimele luni, a relatat Le Figaro, citată de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Decizia a fost luată  de comitetul strategic al Carrefour, la recomandarea directorului general Alexandre Bompard, care a considerat că o astfel de tranzacție ar fi prea complicată, scrie News.ro.

Prețurile mondiale la alimente sunt la cel mai ridicat nivel al ultimilor 10 ani CITEȘTE ȘI Prețurile mondiale la alimente sunt la cel mai ridicat nivel al ultimilor 10 ani

Reprezentanții Carrefour și Auchan nu au putut fi contactați pentru comentarii.

Le Monde a scris la sfârșitul lunii septembrie că Bompard analizează opțiunile pentru consolidarea sectorului și că grupul pe care îl conduce a discutat cu familia Mulliez, care controlează Auchan.

Carrefour a anunțat în iunie că a început să analizeze diferite posibile consolidări, vânzări sau unificări ale filialelor din străinătate, dar că nu a luat nicio decizie referitoare la vânzarea unor active.

În ianuarie, compania canadiană Alimentation Couche-Tard a renunțat la o ofertă de 16,2 miliarde de euro pentru Carrefour, după ce guvernul francez s-a opus acordului, citând îngrijorări legate de securitatea alimentară.

viewscnt
Afla mai multe despre
carrefour
auchan