Carrefour retrage peste 12 tone portocale cu reziduuri de pesticide. "Suspiciune de fraudă!". Lista magazinelor

Carrefour retrage peste 12 tone portocale cu reziduuri de pesticide. "Suspiciune de fraudă!". Lista magazinelor
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 ian 2022

Carrefour a anunțat că retrage de la vânzare peste 12 tone de portocale cu reziduuri de pesticide peste limita admisă, distribuite de un furnizor care a menționat eronat pe etichetă că portocalele provin din Grecia, deși sunt din Egipt. Vicepreședintele Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), Mihai Ponea, susține că în această situație de schimbare a originii produselor există o suspiciune de fraudă.

Urmărește-ne și pe Google News

Anunțul Carrefour România de retragere a produselor a fost publicat pe site-ul ANSVSA, retailerul precizând că a fost primită o notificare din partea furnizorului Andros Stil SRL, iar motivul este depășirea valorilor admise de reziduuri de pesticide (Lambda-Cyhalothrin, Chlorpirifos).

FOTO Grupul american Philip Morris International pregătește investiții suplimentare de peste 100 milioane dolari în România și lansează și un nou produs CITEȘTE ȘI FOTO Grupul american Philip Morris International pregătește investiții suplimentare de peste 100 milioane dolari în România și lansează și un nou produs

Lista magazinelor în care au fost comercializate portocale din acest lot

Carrefour mai precizează că portocalele au fost comercializate în perioada: 23.12.2021 - 05.01.2022, iar originea produsului a fost menționată eronat pe etichetă de către furnizorul Andros Stil SRL ca fiind Grecia, produsul fiind din Egipt. Detaliile despre produs sunt: "portocale calibru 4-5, Origine: Egipt, EAN: 2908513000000, Lot: 63585".

"Se recomandă persoanelor care dețin produse din lotul descris mai sus, comercializate în perioada 23.12.2021- 05.01.2022 să nu le consume, ci să le distrugă sau să le aducă înapoi în magazinele de unde le-au cumpărat.
Contravaloarea produselor va fi returnată, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal. Ne cerem scuze pentru inconveniențele create! Pentru informații suplimentare, puteți contacta Carrefour România S.A.: clienti@carrefour.com", menționează retailerul.

Philip Morris International începe comercializarea în România a dispozitivului lil SOLID 2.0 introdus de IQOS pentru a accelera progresul către un viitor fără fum CITEȘTE ȘI Philip Morris International începe comercializarea în România a dispozitivului lil SOLID 2.0 introdus de IQOS pentru a accelera progresul către un viitor fără fum

Vicepreședintele Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, Mihai Ponea, a declarat,, pentru Agerpres, că în această situație de schimbare a originii produselor există o suspiciune de fraudă, iar dacă se va constata acest lucru, după finalizarea anchetei, vor fi informate și organele abilitate.

"Dintr-un lot de 20 de tone de portocale au fost vândute 12,4 tone către un depozit și diferența către alte două județe, Dâmbovița și Ilfov, iar aceste 12,4 tone s-au dus la Carrefour.

Cei de la depozitul care a făcut distribuția către supermarketuri spun că din eroare umană, când s-a făcut sortarea, deși ele erau în cutii de Egipt, le-au schimbat în cutii de Grecia și cu etichete de Grecia.

Biofarm - în topul celor mai importanți jucători din industria farmaceutică locală după patru ani de creștere continuă CITEȘTE ȘI Biofarm - în topul celor mai importanți jucători din industria farmaceutică locală după patru ani de creștere continuă

Ele sunt origine Egipt, dar s-au pus la raft cu origine Grecia și acum și-au dat seama că a fost o eroare umană. Eu suspicionez că este cu intenție flagrantă de a schimba originea. Susțin că este o suspiciune de fraudă. Ancheta este încă în derulare, dar dacă constatăm că este o fraudă vom informa și organele abilitate.

Nu tolerăm astfel de practici frauduloase care pun în pericol sănătatea publică și dezinformează consumatorii", a declarat vicepreședintele ANSVSA.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
carrefour
portocale