Cărturești închide majoritatea librăriilor. "Viitorul Cărturești este pus sub semnul întrebării!"

Cărturești  închide majoritatea librăriilor. "Viitorul Cărturești este pus sub semnul întrebării!"
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 18 mar 2020

Lanțul de librării Cărturești transmite Profit.ro că închide în zilele următoare majoritatea librăriilor din București și din țară, pe termen nedefinit, anunțând că, în acest moment, "viitorul Cărturești este pus sub semnul întrebării de scăderea dramatică a vânzărilor, precum și de incertitudinea privind măsurile luate de autorități în sprijinirea sectorului cultural de efectele economice devastatoare ale pandemiei COVID-19".

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
Criza Coronavirus - LIVE TEXT Galați: Un bulgar suspectat de coronavirus a fugit din spital. Găsit într-un microbuz CITEȘTE ȘI Criza Coronavirus - LIVE TEXT Galați: Un bulgar suspectat de coronavirus a fugit din spital. Găsit într-un microbuz

"Pentru ca o librărie să trăiască e nevoie zilnic de cititori, de evenimente, de interacțiuni între librari, editori, autori și public. În ultimele zile, librăriile noastre au rămas fără cititori, lansările de carte s-au anulat, atelierele pentru copii s-au oprit, vânzările au scăzut la niveluri de neimaginat.

Situația aceasta nu ne afectează doar pe noi, ci un întreg lanț de furnizori (aproximativ 1500 de furnizori din România) și colaboratori: edituri, autori, organizatori de evenimente, artiști grafici sau agenții de comunicare. Și îi va afecta, în cele din urmă, chiar pe cititorii care ne-au susținut până acum. Dispariția unei librării lasă un gol în comunitate, șterge un spațiu de socializare, învățare și descoperire, anulează ocazia întâlnirii întâmplătoare cu o carte care îți poate schimba viața.

Activăm într-un domeniu vulnerabil la scăderile economice: cărțile și activitățile culturale sunt primele tăiate de pe listă în astfel de vremuri. Însă disrupția creată de pandemia COVID 19 s-a dovedit până acum mai devastatoare decât oricare dintre crizele cu care librăriile s-au confruntat în ultimele decenii.

EXCLUSIV Marile lanțuri de restaurante din România încep să închidă. City Grill oprește 4 restaurante, după ce numărul de clienți din local a scăzut de 4 ori pe fondul coronavirus. Livrările s-au triplat CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Marile lanțuri de restaurante din România încep să închidă. City Grill oprește 4 restaurante, după ce numărul de clienți din local a scăzut de 4 ori pe fondul coronavirus. Livrările s-au triplat

De aceea, solicităm autorităților luarea unor măsuri urgente de sprijin a întreprinderilor din domeniul cărții: suportarea integrală a șomajului tehnic de către stat, linii de creditare cu dobândă zero asigurate de statul român, reglementarea ca situație de forță majoră, inclusiv în privința statutului chiriașului din cadrul spațiilor comerciale", este mesajul companiei transmis către Profit.ro.

Cărturești are în prezent 37 de spații.

Prima librărie Cărturești a fost deschisă în anul 2000.

Acționarii Direct Client Services, care operează rețeaua de librării, sunt  Șerban Radu – 45%, Lucica Nicoleta Iordan – 45%, Ceainăria Connoisseur SRL – 5% și Luce Design – 5%.

viewscnt
Afla mai multe despre
carturesti
librararie
america house