Chanel, Revlon și L’Oreal, trei dintre cele mai mari mărci de produse cosmetice, renunță la utilizarea talcului în unele produse, pe fondul înmulțirii proceselor din Statele Unite legate de cancer și creșterea îngrijorării consumatorilor, transmite Reuters.
Producătorul de produse cosmetice de lux Chanel a îndepărtat talcul dintr-o pudră pentru față și a renunțat la o pudră de corp din talc din cauza percepțiilor negative legate de talc, arată documente prezentate în justiție, văzute de Reuters.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
Revlon a eliminat talcul din produsele sale pentru corp, iar L’Oreal explorează alternative pentru talc, au arătat companiile, potrivit News.ro.
Măsurile vin pe fondul unei reevaluări a utilizării talcului în pudră corporală și produse cosmetice de către consumatori, autorități de reglementare și producători.
Talcul - care se găsește uneori în aceeași rocă cu azbestul, care este un cancerigen puternic - este utilizat în mii de produse cosmetice și de îngrijire personală pentru a absorbi umezeala, a preveni arsurile și a adăuga moliciune.
Mii de procese legate de cancer, unele care datează din 2013, au fost intentate împotriva liderului pieței pudrei pentru corp Johnson & Johnson. Acuzațiile că talcul contaminat cu azbest a provocat cancer reclamanților au început în 2017. Alți producători de pudră de talc se confruntă cu procese de acest tip, inclusiv Revlon, Chanel și Avon, potrivit datelor oficiale.
J&J a anunțat luna trecută că va opri vânzarea pudrei de talc Baby Powder în Statele Unite și Canada, atribuind decizia scăderii vânzărilor și publicității negative.
În martie, un reprezentant Chanel a dezvăluit într-o declarație în instanță că, în 2017, compania a încetat să producă o pudră de corp pe bază de talc, parfumată cu parfumul său emblematic nr. 5, pe care l-a creat din 1924.
Declarația a fost inclusă într-un dosar din 2018, de la un tribunal din Los Angeles. În acest caz, o femeie din California susține că s-a îmbolnăvit de mezoteliom, din cauza pudrei de talc produsă de Chanel și J&J, contaminată cu azbest, pe care a folosit-o timp de zeci de ani.
Azbestul este singura cauză bine stabilită a mezoteliomului, un cancer rar și incurabil al mucoasei plămânilor și a altor organe.