Restaurantele vor putea primi clienți în interior doar după 1 iulie - surse

Restaurantele vor putea primi clienți în interior doar după 1 iulie - surse

Șeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă, premierul Ludovic Orban, Liviu Mihăescu, administrator a trei Irish PUB-uri în Centrul Istoric al Bucureștiului, și Daniel Mischie, președintele Asociației Restaurantelor și CEO City Grill

Liviu Iancu
Liviu Iancu
scris 9 iun 2020

Restaurantele vor putea primi clienți în interior doar după 1 iulie, dacă numărul de infectări cu COVID-19 nu va crește semnificativ de la o zi la alta. Proprietarii localurilor ceruseră și agreaseră în principiu cu Guvernul ca accesul în interiorul restaurantelor să fie repermis, măcar la 50% din capacitate,  începând cu 15 iunie. Potrivit reprezentanților HORECA, care citează pentru Profit.ro surse din Guvern, accesul în interiorul restaurantelor va fi însă în continuare restricționat, pentru că nu li se poate impune clienților să poarte măști la mese, dar, în același timp, nepurtatul măștilor în spații închise ar putea crește riscul de contaminare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
Beneficiile soluțiilor de semnătură electronică și chatbot în contextul economic actual CITEȘTE ȘI Beneficiile soluțiilor de semnătură electronică și chatbot în contextul economic actual

Marți, președintele Klaus Iohannis a anunțat că starea de alertă se impune să fie extinsă și după 15 iunie, cu mai puține restricții, dar cu obligativitatea în continuare a măștii de protecție în spații închise.

"Nu putem deschide la 15 iunie, pentru că nu ne lasă Comitetul Epidemiologic. Restaurantele vor fi deschise și în interior după data de 1 iulie, dacă nu crește numărul de cazuri de COVID", au spus sursele citate pentru Profit.ro.

Cinci pași pentru relansarea și reinventarea afacerilor în epoca Covid-19 CITEȘTE ȘI Cinci pași pentru relansarea și reinventarea afacerilor în epoca Covid-19

Terasele restaurantelor au fost deschise pe 1 iunie, iar proprietarii acestora au cerut în mai multe rânduri ca și interioarele localurilor să fie deschise pentru public din 15 iunie, odată cu al doilea val de relaxare. Patronatele din domeniu au arătat, într-o scrisoare deschisă trimisă Guvernului, că este foarte important pentru întreaga industrie a turismului trecerea la faza a 2-a a relaxării restricțiilor pentru restaurante în cel mai scurt timp - 15 iunie 2020. "Azi au fost reactivați o parte din angajați. Veniturile angajaților din industrie se bazează în mare parte pe bacșiș. Ei sunt astăzi în șomaj tehnic aferent salariului minim pe economie, venit insuficient supraviețuirii. Reluarea activității restaurantelor va diminua numărul de angajați care vor fi concediați. Azi se estimează ca 30% din angajați își vor pierde locurile de muncă, iar dacă redeschiderea nu va avea loc săptămâna viitoare, numărul concedierilor va crește spre 40%, ceea ce înseamnă aproximativ 150 000 de șomeri", se arăta în scisoarea deschisă.

Practic, în urma acestor măsuri vor suferi cel mai mult restaurantele care nu beneficiază de terase, cum ar fi cele din centrele comerciale sau din hoteluri.

viewscnt
Afla mai multe despre
terase
deschidere
1 iulie