Comisia Europeană, amenzi de peste 30 de milioane de euro în cartelul producătorilor de conserve din legume

Comisia Europeană, amenzi de peste 30 de milioane de euro în cartelul producătorilor de conserve din legume
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 sep 2019

Comisia Europeană a amendat doi producători de conserve din legume cu peste 30 de milioane de euro (32,8 milioane de dolari) pentru că au conspirat să-și mențină pozițiile pe piață și să păstreze ridicate prețurile la legumele conservate, transmite DPA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Grupul francez CECAB a fost amendat cu 18 milioane de euro, în timp ce compania olandeză Coroos va plăti 13,6 milioane de euro. Din cartel făcea parte și firma franceză Bonduelle, care a obținut imunitate și nu a mai plătit amenda de aproximativ 250 de milioane de euro, pentru că a dezvăluit înțelegerea secretă, care s-a derulat în perioada 2000 - 2013, a anunțat vineri executivul comunitar.

EXCLUSIV Statul a intrat în control la companii de livrări rapide. Acțiune surpriză pentru taxe CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Statul a intrat în control la companii de livrări rapide. Acțiune surpriză pentru taxe

Coroos și CECAB, alături de Bonduelle, au recunoscut că au făcut parte din cartel, colaborând pentru a stabili prețurile și ajungând la un acord privind cota de piață și volumele de vânzări. Cele trei firme s-au înțeles asupra conservelor de fasole, mazăre și porumb dulce vândute retailerilor din țări europene, a precizat Comisia Europeană, scrie Agerpres.

Instituția a informat că va continua ancheta în cazul unei a patra firme, Conserve Italia.

viewscnt
Afla mai multe despre
conserve
amenzi