Companiile dau cu 25% mai multe tichete cadou angajaților în acest an de Paște

Companiile dau cu 25% mai multe tichete cadou angajaților în acest an de Paște
Ana Maria Petcana
Ana Maria Petcana
scris 25 apr 2016

Volumul tichetelor cadou emise de Sodexo pentru Paște a crescut cu 25% în acest an, comparativ cu 2015, pe fondul schimbărilor aduse de noul Cod Fiscal la impozitarea acestui beneficiu.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

”Îmbunătățirile aduse de noul Cod Fiscal (...) au făcut acest beneficiu extrasalarial mai atractiv. Tot mai mulți angajatori, companii mari și IMM-uri, sunt motivați, să acorde tichete cadou angajaților lor. Tichetele Cadou Pass le permit beneficiarilor să își aleagă cadoul pe care și-l doresc, dintr-o largă varietate de produse și servicii”, declară Codruța Pîșă, Public Affairs Director, Sodexo România.

Începând cu ianuarie 2016, tichetele cadou acordate de către companii sunt scutite de impozit pe venit. Astfel, tichetele cadou în cuantum de 150 de lei/ ocazie acordate cu următoarele ocazii: 8 martie, 1 iunie, Paște și Crăciun, precum și sărbători ale altor culte religioase sunt neimpozabile și sunt scutite de contribuții sociale (C.A.S., contribuții, concedii și indemnizații, contribuția la Fondul de garantare pentru plata creanțelor salariale, fondul de sănătate, fondul de șomaj, fondul de asigurare accidente).  Anterior, tichetelor cadou  li se aplica impozitul pe venit de 16%.

Angajații au primit anul trecut tichete de masă și cadou în valoare de 1,2 miliarde euro, valoare cu 10% mai mare față de 2014 CITEȘTE ȘI Angajații au primit anul trecut tichete de masă și cadou în valoare de 1,2 miliarde euro, valoare cu 10% mai mare față de 2014

De la începutul anului, Sodexo a emis cu 25% mai multe tichete decât în perioada ianuarie-aprilie 2015.

”Ne așteptăm ca avansul înregistrat de Sodexo de la începutul anului în emiterea de tichete cadou, pe fondul cererii mari din partea companiilor client, să se mențină și chiar să crească pe parcursul anului. Mulți dintre partenerii Sodexo și-au manifestat intenția de a acorda angajaților tichete cadou și în viitor”, declară Balint Bessenyey, CEO Sodexo România.

În prezent, Sodexo este emitentul de tichete cadou cu cea mai mare rețea națională, de peste 67.000 de unități, în care acestea pot fi utilizate.

viewscnt
Afla mai multe despre
sodexo
tichete cadou
paste