CONFIRMARE Altex se pregătește să lanseze propriul marketplace

CONFIRMARE Altex se pregătește să lanseze propriul marketplace
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 iun 2021

Retailerul electro-IT Altex, controlat de omul de afaceri Dan Ostahie și unul dintre cei mai mari jucători de profil, va deschide până la finalul anului șase magazine noi și le va moderniza pe cele existente, dar va lansa și propriul marketplace, a anunțat Edvin Abdulachim, director comercial al companiei, confirmând astfel informațiile anunțate anterior de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

„Se vor implementa serviciile în magazinele nou-deschise și începem să modernizăm și remodelăm magazinele deja existente în funcție de obiectivele pentru acel spațiu. (...) Magazinele sunt prioritizate în funcție de localitate, de mărime și de importanță. Avem un număr de magazine pe care le deschidem, vreo 5-6 magazine noi în funcție de evoluția dezvoltatorilor. Vrem să modernizăm cel puțin 10 magazine, dar mai avem și modernizări punctuale și anume implementarea în toate magazinele a etichetelor electronice și digitalizarea cu ecrane de semnalizare’’, a declarat Edvin Abdulachim în cadrul webinarului retailTalks.

VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete! CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete!

Bugetul estimativ pentru modificări și noile implementări se ridică la 20 de milioane de euro, bani ce vor fi investiți până la finalul anului. 

Compania electro-IT din România va implementa și un marketplace pentru clienți.

,,Platforma Markeplace a Altex este în lucru. Este nevoie de o atenție deosebită, pentru că oamenii asociază de multe ori platforma cu brandul și atunci trebuie să oferi aceleași servicii pentru platformă ca cele pe care le oferi pentru brand, altfel poate deveni un deserviciu pentru brandul inițial’’, a mai precizat Edvin Abdulachim, fără să indice și o dată finală la care proiectul va fi finalizat.

În 2018, Profit.ro a anunțat că Altex intenționează să dezvolte o platformă prin care să vândă produsele altor comercianți.

Un an mai târziu, Altex a ieșit de pe platforma marketplace a eMAG, cel mai mare retailer online, invocând creșterea semnificativă a comisioanelor practicate de acest retailer. La finele lunii februarie 2018, Altex listase pe platforma marketplace a eMAG.ro peste 900 de produse din zona IT (gadget-uri) și electrocasnice, majoritatea frigidere și combine frigorifice.

Sunt penalizat dacă nu trec pe piața concurențială de energie? Schimb și contorul odată cu contractul la electricitate? Răspunsuri la cel mai des întâlnite întrebări despre liberalizare CITEȘTE ȘI Sunt penalizat dacă nu trec pe piața concurențială de energie? Schimb și contorul odată cu contractul la electricitate? Răspunsuri la cel mai des întâlnite întrebări despre liberalizare

Altex a depășit anul trecut cifra de afaceri de 5 miliarde lei (peste 1 miliard de euro), de la circa 4 miliarde lei în anul precedent, bifând un profit net de 123,3 milioane lei (75,4 milioane lei în 2019).

Numărul de angajați a urcat de la 3.546 la 4.043 persoane.

Altex România este lider pe piața de retail din România, cu 125 magazine deschise în țară.

viewscnt
Afla mai multe despre
altex
marketplace