CONFIRMARE În pandemie, principalul producător de banane din regiunea Africa-Caraibe-Pacific, controlat de una dintre cele mai bogate familii din Franța, a intrat în România

CONFIRMARE În pandemie, principalul producător de banane din regiunea Africa-Caraibe-Pacific, controlat de una dintre cele mai bogate familii din Franța, a intrat în România
Florentina Dragu
Florentina Dragu
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 14 mai 2020

Compania franceză Compagnie Fruitière, cel mai mare producător și distribuitor de banane din regiunea Africa-Caraibe-Pacific, a deschis prima sa filială din România, mutare anunțată de Profit.ro ca fiind pregătită.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Cu sediul la București, filiala din România dispune deja și de un depozit de maturare, cu o suprafață de 2.000 de metri pătrați.

În primă fază, compania vrea să distribuie banane și alte fructe tropicale în zona Capitalei și în Ploiești, urmând să își extindă rețeaua locală și în alte regiuni.

Nou jucător: Serstech, cu fostul comandant suprem al Forțelor Armate suedeze în board, vine în România, prima extindere în străinătate, și vrea să crească rapid numărul de angajați CITEȘTE ȘI Nou jucător: Serstech, cu fostul comandant suprem al Forțelor Armate suedeze în board, vine în România, prima extindere în străinătate, și vrea să crească rapid numărul de angajați

Compagnie Fruitière, fondată în 1938 la Marsilia de familia Jerome Fabre, una dintre cele mai bogate din Franța, este principalul producător și distribuitor de fructe tropicale din regiunea Africa-Caraibe-Pacific, având o capacitate de comercializare de peste 920.000 de tone de fructe și legume, inclusiv 750.000 de tone de banane în Europa și în întreaga lume.

Cu peste 20.700 de angajați, dintre care circa 17.000 în Africa, și cu plantații în Coasta de Fildeș, Senegal, Ghana, Ecuador, Camerun, compania a avut anul trecut afaceri de 740 milioane euro.

În 2008 a cumpărat afacerile cu banane ale brandului Dole din Marea Britanie și Franța, iar în 2011 a preluat brandul Dole în Spania și Portugalia.

La acest moment, compania, având în portofoliu mărci ca SCB Premium și SCB Ana’dou, operează o rețea de 23 de centre de distribuție în Europa și peste 17 de depozite de maturare, situate în Franța, Spania, Portugalia, Belgia, Marea Britanie, Italia, Ungaria și Olanda.

Profit.ro a anunțat în toamna anului 2018 că și grupul polonez Citronex, unul dintre cei mai mari importatori și distribuitori de banane din Europa, a intrat în România.

Recent, acesta a deschis al doilea centru de distribuție local.

viewscnt
Afla mai multe despre
compagnie fruitière
banane
filiala romania
depozit maturare banane
depozit coacere banane