Consiliul Concurenței amendează Samsung, eMAG, Altex și Flanco, acuzând o înțelegere anticoncurențială. "Pont" anonim

Consiliul Concurenței amendează Samsung, eMAG, Altex și Flanco, acuzând o înțelegere anticoncurențială. "Pont" anonim
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 feb 2024

Consiliul Concurenței a sancționat companiile SEROM (Samsung Electronics România), Dante International (administratorul eMAG)., Altex și Flanco cu 123 milioane lei, acuzând participarea la o înțelegere anticoncurențială pe piața comercializării televizoarelor și telefoanelor mobile, în perioada 2019-2021.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Amenzile au fost aplicate astfel:

    * SEROM                    75.441.655 lei

    * Dante Internațional   20.311.427 lei
    * Altex România          21.376.113 lei
    * Flanco Retail             6.223.580 lei

Înțelegerea anticoncurențială ar fi constat, conform autorității, în fixarea prețurilor de revânzare a unor produse de către SEROM și fiecare din partenerii săi comerciali, respectiv Altex, Dante și Flanco, ceea ce ar fi condus la limitarea capacității celor trei comercianți cu amănuntul de a-și stabili independent prețurile de revânzare. Astfel, ar fi fost restricționată concurența la nivelul comerțului cu amănuntul, având efect asupra consumatorilor, care ar fi plătit prețuri mai mari pentru anumite tipuri de televizoare și telefoane mobile. 

IKEA reduce prețurile în România pentru aproape jumătate dintre produse CITEȘTE ȘI IKEA reduce prețurile în România pentru aproape jumătate dintre produse

Indiciile care au stat la baza declanșării investigației au inclus și informații primite pe Platforma Avertizorilor de Concurență, un instrument prin intermediul căruia se pot aduce în atenția autorității încălcările Legii concurenței, în mod anonim.

Legea concurenței interzice orice înțelegeri între companii și practici concertate care împiedică, restrâng sau denaturează concurența pe piața românească, în special cele care stabilesc prețuri de cumpărare sau de vânzare sau orice alte condiții de tranzacționare.

viewscnt
Afla mai multe despre
emag
flanco
altex
samsung
telefoane
tv