ULTIMA ORĂ elefant.ro a intrat în insolvență

ULTIMA ORĂ elefant.ro a intrat în insolvență
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 8 feb 2024

Retailerul online elefant.ro a intrat în insolvență, cererea depusă de companie fiind astăzi admisă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată pe Profit Insider

Printre creditori sunt Patria Bank., Fan Courier, Cargus, Universul Juridic., Didactica Publishing House, Univers Enciclopedic Books, Grup Editorial Litera, Rompetrol, relevă datele analizate de Profit.ro.

Strategia este de a propune un plan de reorganizare, cu menținerea dreptului societății de administrare a propriei activități. 

La finele lunii decembrie 2023, Gherasim Briceag a demisionat din funcția de Director Financiar.

WDP reconfirmă că a achiziționat în România \ CITEȘTE ȘI WDP reconfirmă că a achiziționat în România "un cluster de logistică urban de mare randament"

În 2022, conform ultimelor date raportate, compania a avut afaceri de 183,6 milioane lei (în scădere cu 20% față de anul anterior) și o pierdere de peste 27 milioane lei, cu 175 de angajați, conform datelor analizate de Profit.ro.

Datoriile au cumulat 122 milioane lei.

În noiembrie, evoMAG a decis că nu mai preia pachetul majoritar de acțiuni al Elefant Online, administratorul retailerului online elefant.ro.

Anularea tranzacției a fost prezentată ca fiind o decizie a acționarilor elefant.ro.

Contactat atunci de Profit.ro, Mihai Pătrașcu, directorul general și acționarul majoritar al Evolution Systems SRL, administratorul evoMAG.ro, a spus: Suntem în continuare interesați de elefant.ro și, din perspectiva noastră, discuțiile pot fi reluate oricând.

EXCLUSIV Mitiska REIM, aproape de vânzarea celor 24 de parcuri de retail deținute în România. Tranzacția poate deveni cea mai mare semnată vreodată pe această nișă CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Mitiska REIM, aproape de vânzarea celor 24 de parcuri de retail deținute în România. Tranzacția poate deveni cea mai mare semnată vreodată pe această nișă

Tranzacția, din luna mai 2023, a fost derulată prin firma Evolution Prest Systems, operatorul evoMAG, condus de Mihai Pătrașcu.

Aceasta a preluat atunci 68,4% din acțiunile Elefant Online.

EXCLUSIV Familia Dobra pregătește terenul fostei fabrici Energomontaj pentru vânzarea către Kaufland și Lidl și lucrează la un concept pentru galeria comercială adiacentă CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Familia Dobra pregătește terenul fostei fabrici Energomontaj pentru vânzarea către Kaufland și Lidl și lucrează la un concept pentru galeria comercială adiacentă

După numărul de comenzi, Elefant.ro este al doilea jucător din piață. În prezent, cel mai mare retailer online de pe plan local este eMag (Dante International), al cărui acționar majoritar este grupul sud-african Naspers.

Compania are peste 2 milioane de clienți, un Marketplace în care activează circa 400 de companii și un portofoliu de 3 milioane de produse.

evoMag este cel mai mare vendor din marketplace-ul Elefant.

În luna mai 2022, Elefant Online, administratorul retailerului online elefant.ro, și-a majorat capitalul social cu 9,9 milioane de lei, la 74,9 milioane de lei, prin conversia unui credit și prin aporturi în numerar, potrivit datelor analizate de Profit.ro. Astfel, Millenium Gold Resources Limited, controlată de fostul premier al Republicii Moldova Ion Sturza, a participat atunci la operațiune cu un aport de 6.005.008 lei, sumă provenită din conversia în acțiuni a unei creanțe de peste 1,2 milioane de euro pe care Elefant Online o are față de acționar în urma a două credite din 2019.

EXCLUSIV Antifrauda a ieșit la controalele de Paște, inclusiv în cluburi. Șeful ANAF: Suntem peste tot! CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Antifrauda a ieșit la controalele de Paște, inclusiv în cluburi. Șeful ANAF: Suntem peste tot!

Retailerul online Elefant a fost lansat ca o librărie online în 2010. În perioada 2014 - 2016, compania a cunoscut o extindere puternică prin dezvoltarea rapidă a ofertei sale de produse și prin diversificarea modalităților de livrare, prin înființarea mai multor puncte de livrare în mai multe orașe din țară. Un alt pas important în dezvoltarea afacerilor a fost extinderea prezenței în Republica Moldova.

viewscnt
Afla mai multe despre
evomag
investitii