Daea despre evoluția prețurilor: Am stabilizat piața. O luaseră prețurile de înțepau și tavanul. Frica păzește via

Daea despre evoluția prețurilor: Am stabilizat piața. O luaseră prețurile de înțepau și tavanul. Frica păzește via
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 dec 2017

Prețurile principalelor produse alimentare din magazine nu au mai crescut în ultima perioadă, după ce acestea ajunseseră ”să înțepe tavanul”, în condițiile în care sunt monitorizate zilnic în mai multe magazine de către Ministerul Agriculturii, iar ”frica păzește via”, a afirmat vineri ministrul Agriculturii, Petre Daea, la prezentarea bilanțului anual.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

La finalul lunii noiembrie, Petre Daea a declarat că a analizat factorii care au generat scumpirea ouălor din ultima perioadă, considerând că nu este normal ca oul achiziționat cu 50 de bani la poarta fermei să ajungă pe raftul magazinelor la un preț dublu, de circa un leu. Oficialul a subliniat atunci că, în unele magazine, lucrurile s-au îmbunătățit din punct de vedere al prețului, scrie News.ro.

Vineri, la prezentarea bilanțului anual al ministerului pe care-l conduce, Daea a subliniat că prețurile principalelor produse nu au mai crescut deloc.

FOTO Lanțul de pizzerii Sbarro, abia reintrat în România prin rețeaua bulgară Happy, se extinde deschizând un nou restaurant. Profit.ro a anunțat din primăvară venirea bulgarilor de la Happy CITEȘTE ȘI FOTO Lanțul de pizzerii Sbarro, abia reintrat în România prin rețeaua bulgară Happy, se extinde deschizând un nou restaurant. Profit.ro a anunțat din primăvară venirea bulgarilor de la Happy

”S-au potolit. Am informații pe fiecare magazin în parte, le urmărim zilnic. Toate prețurile de la produsele principale nu au mai crescut. Absolut deloc. (...) Eu le urmăresc zilnic. Pe masa mea vin aceste informații în fiecare zi. (...) S-au potolit. Frica păzește via”, a afirmat Daea.

De la începutul lunii noiembrie, prețul ouălor a crescut chiar și cu 50% în magazine, producătorii punând această situație pe seama unei scăderi a producției odată cu răcirea vremii, dar și pe seama crizei de pe piața europeană.

La începutul lunii noiembrie, ministrul AgrIculturii spunea că este vorba despre "un puseu pe piață", consecință a scandalului contaminării cu Fipronil, care a afectat ferme din Olanda, Franța Belgia. Ministrul a argumentat atunci că, oferta fiind mai mică, "piața a reacționat în mod natural".

Ulterior, Daea a declarat că așteaptă explicațiile Consiliului Concurenței privind creșterea prețurilor unor alimente, în special carne și ouă, Ministerul Agriculturii negăsind niciun factor care să justifice aceste scumpiri.

viewscnt
Afla mai multe despre
preturi
petre daea