Dalli aduce 13,5 milioane euro la fabrica de detergenți din Timișoara, pe care a preluat-o de la P&G

Dalli aduce 13,5 milioane euro la fabrica de detergenți din Timișoara, pe care a preluat-o de la P&G
Ana Maria Petcana
Ana Maria Petcana
scris 10 sep 2015

Grupul german Dalli, care a cumpărat anul trecut fabrica de detergenți de la Timișoara de la gigantul american Procter & Gamble (P&G), a majorat capitalul social al companiei din România cu 59,99 milioane lei (13,57 milioane euro), prin aport în numerar, potrivit unei hotărâri a acționarilor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În urma majorării de capital, Dalli Production România va avea un capital social de 60 milioane lei.

În noiembrie anul trecut, P&G a anunțat că a vândut fabrica de detergenți de la Timișoara producătorului german de mărci private Dalli. În aprilie anul acesta, Consiliul Concurenței a avizat tranzacția.

Grupul Dalli deține încă șase fabrici, în Germania, Olanda și Austria, de produse pentru îngrijirea locuinței și de îngrijire personală sub mărcile private ale retailerilor (dm drogerie markt, Lidl), dar și sub propria marcă.

În România, Dalli va produce pentru încă doi-trei ani mărcile pe care P&G le fabrica la Timișoara: detergenți pentru rufe sub bradurile Ariel, Tide si Bonux și detergentul de vase Fairy. P&G livra detergenții de la Timișoara atât pe piața internă, cât și la export, în statele vecine.

După vânzarea fabricii de la Timișoara, P&G a rămas cu fabrica de șampoane și produse de îngrijire a părului de la Urlați, județul Prahova, în care au fost investiți peste 100 de milioane de dolari. P&G mai este prezent in Romania si printr-o divizie de marketing.

viewscnt
Afla mai multe despre
dalli
detergenți
timișoara