Omul de afaceri austriac Alfred Beck vrea să dubleze exportul vinurilor Liliac, pe care le produce în România

Omul de afaceri austriac Alfred Beck vrea să dubleze exportul vinurilor Liliac, pe care le produce în România
Ana Maria Petcana
Ana Maria Petcana
scris 10 sep 2015
Crama Liliac, o investiție de 7 milioane euro a omului de afaceri austriac Alfred Michael Beck, vrea să-și dubleze exporturile în următorii doi ani, la 30%, și să ducă vinurile premium produse la Batoș (județul Mureș) și în SUA.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 
În prezent, Crama Liliac exportă 15% din producție în Austria, Danemarca, Elveția, Germania, Marea Britanie, Luxemburg, Cehia și Polonia.

Pe piața locală, 20% din vinuri sunt distribuite în retail, iar restul de 80% în HoReCa, gama de vinuri a Cramei Liliac fiind listată în peste 300 de restaurante din București și din țară. 

”Liliac nu mai este o cramă mică. În primul semestru ne-am dublat cifra de afaceri, față de aceeași perioadă a anului trecut, și estimăm că vom ajunge la afaceri de 4 milioane lei în acest an”, a declarat Simona Mardale, director de vânzări și marketing al companiei amb Wine Company, care deține Crama Liliac.

amb Wine Company deține 52 de hectare plantate cu struguri de soiuri nobile în regiunea Batoș (Mureș) și Vermes-Lechința (Bistrița-Năsăud) și are o capacitate de producție de 260.000 litri.

De la înființare, în 2010, amb Wine Company a investiti 7 milioane euro în dezvoltarea Cramei Liliac din comuna Batoș (județul Mureș).

amb Wine produce și comercializează în România brandurile de vinuri Liliac, Young Liliac și Crepuscul. Anul acesta, compania a lansat și o gamă de vinuri roșii, iar în 2016 va intra pe segmentul de vinuri spumante.

În România, Alfred Michael Beck mai deține clădirea de birouri Magheru One, o clădire de birouri în zona Pipera, mai multe terenuri în București și în țară, dar și câteva sute de hectare de teren arabil în județul Olt.

viewscnt
Afla mai multe despre
crama liliac
vinuri
exporturi