Danone și-a majorat semnificativ livrările de lapte praf către SUA

Danone și-a majorat semnificativ livrările de lapte praf către SUA
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 mai 2022

Grupul francez Danone SA și-a majorat semnificativ livrările de lapte praf din Europa către SUA, arată datele vamale analizate de firma de consultanță în shipping Ocean Audit, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Caracteristicile piețelor externe de interes pentru magazinele online din România, resursele umane în perioada post-pandemică, evoluția pieței forței de muncă în companiile implicate în comerțul electronic și multe alte teme vor fi prezentate la Conferința Profit.ro - DPD România Barometrul e-Commerce. Provocări în vremuri de criză.

Evenimentul, programat pentru 27 mai, la hotelul Marriott Bucharest Grand Hotel, va fi transmis în direct la PROFIT NEWS  TV.

Detalii  AICI

Rafturile cu lapte praf din magazinele americane s-au golit după ce principalul producător din SUA, firma Abbott Laboratories, a decis în luna februarie să retragă de pe piață o serie de produse de lapte praf, inclusiv Similac, după apariția unor reclamații cu privire la infecții bacteriene la bebelușii care au consumat produsele, scrie Agerpres.

PROFIT NEWS TV Adrian Chesnoiu, Ministrul Agriculturii: Suntem departe de o criză alimentară. Întotdeauna producem mai mult decât avem nevoie CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Adrian Chesnoiu, Ministrul Agriculturii: Suntem departe de o criză alimentară. Întotdeauna producem mai mult decât avem nevoie

Danone, al doilea mare producător mondial de lapte praf pentru bebeluși dar un jucător relativ mic pe piața din SUA, a livrat laptele praf din Marea Britanie și Țările de Jos prin intermediul navelor după data de 17 februarie, când anunțul celor de la Abbott Laboratories a provocat o criza de pe piața din SUA.

"Înțelegem cât de important este pentru familii să aibă acces la lapte praf și de acea prioritatea noastră a fost să majorăm producția și livrările după criza apărută în luna februarie", a declarat un purtător de cuvânt de la Danone.

Potrivit directorului firmei de consultanță în shipping Ocean Audit, Steve Ferreira în perioada ianuarie-mai 2022 divizia nord americană a grupului francez Danone, Nutricia North America, și-a triplat importurile din Europa și peste 90% din aceste importuri au ajuns în SUA.

Dacă în perioada 1 ianuarie-1 mai 2021, Danone Nutricia a livrat 770.000 de cutii cu lapte praf, echivalentul a 100 de containere, către America de Nord, în perioada similară a acestui an numărul a explodat la 2,4 milioane de cutii. Din această cantitate, 93% a mers spre porturile de pe coasta de est a SUA și 7% a mers spre porturile din Mexic.

"Dacă intră în port luni sunt sigur că ajunge la retaileri marți sau miercuri pentru că produsul este la mare căutare", spune Steve Ferreira.

Și alte firme din Europa, precum grupul elvețian Nestle SA și producătorul britanic de bunuri de larg consum Reckitt Benckiser, au anunțat și ei că a decis să-și majoreze producția de lapte praf și de asemenea să facă livrări mai frecvente către supermarketurile din SUA.

Miercuri, președintele SUA, Joe Biden, a anunțat noi măsuri pentru a rezolva criza de lapte praf pentru bebeluși, invocând o lege specială care datează din perioada Războiului Rece pentru a-i ajuta pe producători să obțină ingredientele necesare și de asemenea prin organizarea unui pod aerian pentru a aduce lapte praf în SUA.

viewscnt
Afla mai multe despre
danone
lapte praf