EXCLUSIV FOTO Un nou mare producător de mobilă intră pe piața din România

EXCLUSIV FOTO Un nou mare producător de mobilă intră pe piața din România
Andreea Guţu
Andreea Guţu
scris 20 mai 2022

Grupul Euromobil, producător italian de mobilă contemporană premium, intră pe piața din România printr-un parteneriat cu Miruna Vintilă, fiica familiei Vintilă, coproprietară a S.I.L.D.V.B. COM S.A., companie care se ocupă cu fabricarea de piese și accesorii pentru autovehicule și pentru motoare de autovehicule.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

În România, grupul va funcționa sub brandul Interni by Gruppo Euromobil, deținut de firma Alemir Project Design, cu obiect de activitate comerț cu amănuntul al mobilei, al articolelor de iluminat și al articolelor de uz casnic, în magazine specializate, ai cărei acționari sunt Miruna Vintilă și Alexander Fagiolo, fiecare având o participație egală. 

Caracteristicile piețelor externe de interes pentru magazinele online din România, resursele umane în perioada post-pandemică, evoluția pieței forței de muncă în companiile implicate în comerțul electronic și multe alte teme vor fi prezentate la Conferința Profit.ro - DPD România Barometrul e-Commerce. Provocări în vremuri de criză.

Evenimentul, programat pentru 27 mai, la hotelul Marriott Bucharest Grand Hotel, va fi transmis în direct la PROFIT NEWS  TV.

Detalii  AICI

„Am creat magazinul din pasiune și lovindu-mă de foarte multe probleme pe piața de la noi. Nu ai foarte multe variante de unde să cumperi mobilă premium. Anii următori vrem să ne extindem în Timișoara, Oradea și, posibil, la Brașov. Există o cerere foarte mare de mobilă premium și în afara Bucureștiului. Avem exclusivitate în România pe toate cele trei branduri ale grupului”, a declarat Miruna Vintilă, pentru Profit.ro. 

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Aceste creșteri pozitive vor avea un impact direct în dobânda de referință. Care este unul dintre coșmarurile băncilor centrale CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Aceste creșteri pozitive vor avea un impact direct în dobânda de referință. Care este unul dintre coșmarurile băncilor centrale

Showroom-ul Interni by Gruppo Euromobil, inaugurat în urma unei investiții de circa 250.000 de euro, are o suprafață de aproape 340 de metri pătrați și este localizat în complexul de birouri Băneasa Business & Technology Park, dezvoltat de omul de afaceri Gabriel Popoviciu, unul dintre cei mai discreți investitori imobiliari din România, și asociatul său Radu Dimofte, acționar majoritar în Sphera Franchise Group, firma care operează lanțurile de restaurante Pizza Hut, Pizza Hut Delivery, KFC și Taco Bell.

EXCLUSIV FOTO Un nou mare producător de mobilă intră pe piața din România

Proiectul Băneasa a atras o investiție inițială de 165 milioane de euro în zona comercială, 46 milioane de euro în cea rezidențială și 45 milioane de euro în cea de birouri, potrivit companiei dezvoltatoare Băneasa Developments. Aceasta reprezintă una dintre cele mai mari investiții realizate până acum pe piața imobiliară din România, după complexul AFI Cotroceni.

Grupul Euromobil, producător italian de mobilă premium înființat în 1972 de către frații Lucchetta, deține peste 800 de magazine în circa 40 de țări și are aproximativ 250 de angajați. Planurile grupului includ și deschiderea unui magazin în Dubai, tot printr-un model de parteneriat, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.

Compania activează sub trei branduri de mobilă, Euromobil Cucine (pentru bucătărie), Zalf Mobili (pentru casă) și Désirée Divani (producție de canapele).

Fondator Elrond, startup-ul românesc al momentului: Capitalizarea de piață a Elrond va depăși ...PIB-ul României! CITEȘTE ȘI Fondator Elrond, startup-ul românesc al momentului: Capitalizarea de piață a Elrond va depăși ...PIB-ul României!

Business-ul S.I.L.D.V.B. COM S.A., din județul Argeș, comuna Berevoești, a fost fondat la scurt timp după ce România făcea trecerea de la dictatură la libertate de către familia Vintilă și familia Bădescu, ajungând la afaceri de aproape 102 milioane de lei în 2020, de la circa 134,4 milioane de lei în 2019, și un profit net de 14,9 milioane de lei, în scădere de la 20,5 milioane de lei în anul anterior. 

Cei aproape 300 de angajați ai firmei produc peste 400 de repere de dimensiuni mici ce intră în componența subansamblelor de autoturisme. 

S.I.L.D.V.B. COM S.A. este partener tradițional pentru Dacia Groupe Renault, care, împreună cu Renault Industrie Roumanie, reprezintă principalii clienți ai companiei, către care merge peste 90% din producție.  

Producția locală de mobilă este estimată la circa 2 miliarde euro, printre retaileri figurând Mobexpert, IKEA, Praktiker, Rus Savitar (Casa Rusu), Elvila, JYSK.

viewscnt
Afla mai multe despre
interni by gruppo euromobil
familia vintilă
miruna vintilă
s.i.l.d.v.b. com s.a.
productie mobilă
mobila premium
gruppo euromobil