Declin al acțiunilor Etsy după ce platforma de comerț electronic a fost criticată din cauza produselor contrafăcute

Declin al acțiunilor Etsy după ce platforma de comerț electronic a fost criticată din cauza produselor contrafăcute
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 feb 2023

Firma de cercetare Citron Research a declarat că Etsy a devenit una dintre cele mai mari platforme din lume pentru bunuri contrafăcute, provocând un declin de 6% al acțiunilor companiei de comerț electronic, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Etsy nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii din partea Reuters.

FOTO H&M începe să se ocupe mai serios de haine reciclate CITEȘTE ȘI FOTO H&M începe să se ocupe mai serios de haine reciclate

Citron Research, care și-a consolidat reputația în industria cercetării, criticând companiile cu performanțe slabe și pariând la bursă împotriva stocurilor lor, a spus că procentul de mărfuri contrafăcute de pe platformă a devenit prea mare și Etsy nu mai poate afirma că reprezintă un procent mic din venituri, scrie News.ro.

Firma de cercetare a susținut că Etsy a permis vânzătorilor de pe platformă să cumpere ”cuvinte publicitare” ale mărcilor și apoi a etichetat multe dintre ele ca site-uri web de încredere.

Citron, fondată de Andrew Left, a adăugat că Etsy riscă să încalce reglementările Comisiei Federale pentru Comerț, Departamentului de Justiție, Comisiei pentru bursă și valori mobiliare (SEC) din SUA, precum și ale Serviciului Vamal și de Protecție a Frontierei.

Unii analiști se așteaptă ca Etsy să fi avut un trimestru de sărbători sumbru, deoarece consumatorii cu venituri mai mici își reduc cheltuielile pentru bunuri pentru casă, haine, bijuterii și accesorii, care împreună reprezintă aproximativ 60% din valoarea brută a mărfurilor companiei.

În noiembrie, platforma de comerț electronic a raportat o pierdere pentru trimestrul al treilea, pentru prima dată în opt trimestre, afectată de costurile mai mari de transport și de un dolar puternic.

viewscnt
Afla mai multe despre
etsy
actiuni
produse contrafăcute