Declin al vânzărilor de bere ale Heineken în trimestrul trei, în urma retragerii companiei din Rusia și a prețurilor mai mari

Declin al vânzărilor de bere ale Heineken în trimestrul trei, în urma retragerii companiei din Rusia și a prețurilor mai mari
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 oct 2023

Vânzările de bere ale producătorului olandez Heineken au scăzut în trimestrul al treilea, deoarece compania a finalizat mult așteptata ieșire din operațiunile sale din Rusia, iar consumatorii au fost descurajați de prețurile mai mari, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Volumele au scăzut cu 4,2% față de anul precedent, ducând scăderea în primele nouă luni din 2023 la 5,1%, scrie News.ro.

Piața de ambalaje din România, creștere lentă în 2023 pe fondul consumului general mai redus CITEȘTE ȘI Piața de ambalaje din România, creștere lentă în 2023 pe fondul consumului general mai redus

Veniturile au fost totuși mai mari ca urmare a creșterii prețurilor, cu 2%, până la 9,604 miliarde de euro (10,17 miliarde de dolari).

Vânzările din America au fost un singur punct luminos, în creștere cu 2,2%, în timp ce vânzările în Europa au scăzut cu 8,6%, iar afacerile din Africa, Orientul Mijlociu și Europa de Est s-au redus cu 15,4%.

Berile grupului includ Amstel, Tiger, Sol, Desperados și Birra Moretti.

Grupul este al doilea cel mai mare producător de bere din lume după vânzări.

Profitul net pentru primele nouă luni a scăzut de la 2,199 miliarde de euro la 1,924 miliarde de euro, inclusiv impactul din Rusia.

Heineken a reiterat o prognoză de creștere a profitului operațional pe întregul an de creștere  procentuală cu o singură cifră, ceea ce a fost salutat de analiști.

Stellantis investește în compania chineză Leapmotor pentru a rămâne pe piața din China CITEȘTE ȘI Stellantis investește în compania chineză Leapmotor pentru a rămâne pe piața din China

În august, Heineken și-a vândut afacerile din Rusia către firma autohtonă Arnest Group, care a luat 100% din acțiuni și active, inclusiv cele șapte fabrici de bere, pentru un singur euro simbolic.

Acesta a spus că a oferit garanții de angajare pentru 1.800 de angajați timp de trei ani.

Heineken s-a confruntat cu critici pentru că și-a prelungit plecarea din Rusia, despre care a promis că o va părăsi în martie 2022, la scurt timp după invazia pe scară largă a Rusia în Ucraina.

Heineken și alte firme mari cu operațiuni de producție în Rusia au declarat că plecarea a fost un proces complex, cu un risc ridicat ca activele să cadă sub controlul statului.

Heineken a declarat în această vară că se așteaptă la o afectare de 300 de milioane de euro, inclusiv pierderi valutare, din partea acestui proces. Nu a oferit detalii semnificative suplimentare în actualizarea din raportul trimestrului al treilea, dar a enumerat ieșirea din Rusia și o scădere a vânzărilor în Vietnam drept principalele motive pentru scăderea globală a volumelor.

viewscnt
Afla mai multe despre
heineken
bere
profit