Delivery Hero, proprietarul Food Panda, atrage 1,2 miliarde euro din piață

Delivery Hero, proprietarul Food Panda, atrage 1,2 miliarde euro din piață
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 ian 2021

Compania germană de livrări prin Delivery Hero, prezentă în România prin serviciul Food Panda, a atras finanțări de peste 1,2 miliarde de euro din piață, prin vânzare de acțiuni.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Delivery Hero a emis 9,44 milioane de acțiuni noi (în creștere cu 4,7%), pe care le-a vândut la prețul de 132 de euro pe acțiune, cu discount față de prețul de 138,35 euro, la care ajunsese pe Deutsche Börse, miercuri, potrivit Reuters, preluat de startupcafe.ro.

O nouă tranzacție ROCA: investește în CAHM EUROPE, deținătorul brandurilor Sense, Botanika, Holiday Care, Săpun de-ăla bun CITEȘTE ȘI O nouă tranzacție ROCA: investește în CAHM EUROPE, deținătorul brandurilor Sense, Botanika, Holiday Care, Săpun de-ăla bun

Compania, listată pe bursă din anul 2017, valorează în prezent circa 34 de miliarde de dolari.

Delivery Hero a fost fondată în anul 2011, la Berlin, de Niklas Östberg, Kolja Hebenstreit, Lukasz Gadowski și Markus Fuhrmann. Compania este listată la Bursa de la Frankfurt.

În anul 2016, Delivery Hero a cumpărat serviciul german de livrări Foodpanda, care operează și în România. 

Foodpanda a înregistrat în 2019 o creștere cu 300% a numărului de comenzi online de mâncare, comparativ cu anul precedent. Numărul de restaurante listate pe platformă a depășit pragul de 2.100, dublu față de anul anterior.

Foodpanda a lansat anul trecut și serviciul de livrare de cafea. foodpanda.ro, parte a grupului Delivery Hero, este cea mai mare platformă online de comenzi de mâncare din România, colaborând, în prezent, cu peste 2.100 de restaurante din București, Cluj-Napoca, Timișoara, Iași, Brașov, Constanța, Arad, Ploiești, Oradea, Galați, Craiova, Sibiu, Pitești, Târgu Mureș, Baia Mare, Bacău, Buzău și Brăila.

viewscnt
Afla mai multe despre
andreea petrisor
foodpanda
delivery
livrare
food delivery