Depozitele din Balotești afectate de incendiu nu aveau aviz ISU. 17 nereguli au fost constatate la ultimul control, în martie

Depozitele din Balotești afectate de incendiu nu aveau aviz ISU. 17 nereguli au fost constatate la ultimul control, în martie
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 iun 2017

Fabrica de mobilă și depozitul de mase plastice din Balotești distruse de incendiul puternic izbucnit marți seară nu aveau autorizație de securitate la incendiu, nu existau sisteme de alarmare în caz de incendiu și nici instalații de apărare împotriva acestora, la ultimul control fiind constatate 17 nereguli pentru care a fost acordată o amendă în valoare de 15.500 de lei, potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) București-Ilfov.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Depozitele se încadrează în categoria construcțiilor care se supun procesului de avizare-autorizare privind securitatea la incendiu. Legislația prevede dotarea spațiilor cu instalații de detecție, semnalizare, alarmare în caz de incendiu, precum și instalație automată de stingere", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) București-Ilfov, Daniel Vasile.

Potrivit acestuia, în urma unor controale făcute la cele două depozite de către inspectorii de prevenire, în iunie anul trecut, s-au constatat mai multenereguli, astfel că inspectorii au dat o amendă de 17.500 de lei. În septembrie 2016, ca urmare a deficiențelor semnalate, Detașamentul de pompieri Otopeni a făcut o recunoaștere în teren pentru identificarea problemelor, având în vedere "starea potențial generatoare de risc" în care se aflau depozitele, scrie News.ro.

L’Oreal vinde magazinele The Body Shop companiei braziliene Natura Cosmeticos, pentru 1 miliard euro. The Body Shop are în România 8 magazine în franciză CITEȘTE ȘI L’Oreal vinde magazinele The Body Shop companiei braziliene Natura Cosmeticos, pentru 1 miliard euro. The Body Shop are în România 8 magazine în franciză

La ultimul control, făcut în 30 martie 2017, au fost constatate 17 nereguli, sancționate cu amendă de 15.500 de lei. P

Conform ISU, depozitele nu aveau autorizație de securitate la incendiu, nu era asigurată separarea dintre depozite, nu aveau sisteme de detectare, semnalizare, alarmare a incendiilor și nici mijloace tehnice și instalații de apărare împotriva incendiilor. "Construcția nu se încadrează în categoria de construcții pentru care se poate dispune măsura de oprire a funcționării ori utilizării construcțiilor sau amenajărilor, conform HG 915/2015", a precizat Daniel Vasile.

Incendiul nu a fost stins nici până la această oră, iar la fața locului mai acționează cinci autospeciale. Daniel Vasile a precizat că mai sunt câteva focare și flăcări reduse ca înălțime, în zona centrală a halei. "Va urma și etapa de pătrundere în interior cu utilaje care să îndepărteze elemente de construcții arse, pentru stingerea jarului", a subliniat el.

Incendiul a izbucnit marți seară, în jurul orei 19.00, în comuna Balotești, la o fabrică de mobilă și s-a extins apoi la o hală în care erau depozitate mase plastice, inițial fiind cuprinsă de foc o suprafață de aproximativ 3.000 de metri pătrați. Doi bărbați au primit îngrijiri medicale la fața locului, unul suferind un atac de panică, iar altul inhalând fum. Flăcările au depășit 10-15 metri deasupra acoperișului, la fața locului intervenind zece autospeciale de stingere, o autoscară, o mașină de descarcerare și un punct mobil de comandă al Serviciului de Ambulanță București - Ilfov. În timpul incendiului, în interiorul halelor au avut loc explozii succesive ale substanțelor care erau depozitate acolo și s-a luat în calcul inclusiv evacuarea locuitorilor din zonă.

viewscnt
Afla mai multe despre
isu
depozite balotesti
incendiu