Din 2019, produsele din tutun vor fi marcate pentru trasabilitate

Din 2019, produsele din tutun vor fi marcate pentru trasabilitate
scris 31 ian 2018

De la 20 mai 2019 pachetele de țigarete și tutun de rulat vor fi marcate cu un identificator unic pentru a permite urmărirea fiecărui produs din momentul producerii până în momentul vânzării către primul distribuitor retail.

Pentru produsele din tutun, altele decât țigaretele și tutunul de rulat, marcarea se va face de la 20 mai 2024.

Crescătorii de animale cer marilor lanțuri de magazine să revizuiască prețurile la raft, duble față de cele la care vând producătorii CITEȘTE ȘI Crescătorii de animale cer marilor lanțuri de magazine să revizuiască prețurile la raft, duble față de cele la care vând producătorii

Înainte de introducerea în circuitul de vânzare cu amănuntul, toți operatorii economici implicați în comerțul cu produse din tutun, inclusiv producătorul, au obligația de a înregistra intrarea tuturor pachetelor unitare aflate în posesia lor, precum și toate mișcările intermediare și ieșirea finală a pachetelor unitare din posesia lor, conform Legii nr. 201/2016. Această obligație poate fi îndeplinită prin marcarea și înregistrarea ambalajelor sub formă agregată, precum cartușe, baxuri sau paleți, dacă se asigură urmărirea și asigurarea trasabilității tuturor pachetelor unitare.

viewscnt
Afla mai multe despre
tutun
trasabilitate
pachete de tigari