După 10 săptămâni, greva de la Electrolux Satu Mare se încheie. Ce au primit angajații

După 10 săptămâni, greva de la Electrolux Satu Mare se încheie. Ce au primit angajații
scris 9 mai 2019

Cei 400 de muncitori de la fabrica Electrolux din Satu Mare, aflați în cea de-a zecea săptămână de grevă, își încheie protestul, după ce sindicaliștii și conducerea fabricii au ajuns la o înțelegere, a anunțat, astăzi, președintele sindicatului Samus, Sorin Faur.

Potrivit acestuia, a fost obținută o creștere salarială de 5,5% și un bonus de prezență de 240 de lei brut, începând cu 9 mai 2019, precum și o creștere de 5,5% și un bonus de prezență de 480 de lei, începând cu 1 ianuarie 2020. Celelalte prevederi din vechiul contract colectiv de muncă rămân neschimbate, scrie Agerpres.

Tranzacție surpriză: Lanțul de restaurante La Mama preia de la muzeu unul dintre cele mai atractive vaduri comerciale din Capitală. Localul, vizat și de familia unui fost patron al Rapidului CITEȘTE ȘI Tranzacție surpriză: Lanțul de restaurante La Mama preia de la muzeu unul dintre cele mai atractive vaduri comerciale din Capitală. Localul, vizat și de familia unui fost patron al Rapidului

Greva de la Electrolux a început pe 4 martie.

Profit.ro a relatat că vânzările Electrolux în România au crescut anul trecut cu 24,4%, până la 489 milioane de coroane suedeze (aproximativ 47,1 milioane euro), de la 393 milioane de coroane în 2017.  

România este a șaptea piață ca mărime din Europa de Est (inclusiv Rusia și Turcia) în funcție de vânzări pentru Electrolux, reiese din datele financiare ale grupului suedez.

La finele lunii decembrie, Electrolux avea 888 de angajați în România, față de aproape 930 de angajați în perioada similară din 2017. Suedezii sunt acționari majoritari ai fabricii omonime din Satu Mare, unde sunt produse electrocasnice și accesorii. 

Grupul mai deține o divizie de vânzări și marketing în București. Retailerul suedez pregătește separarea diviziei de electrocasnice profesionale, Elecrolux Professional, de grup și listarea acesteia pe bursă în prima parte a anului 2020.

(Sumele în euro au fost calculate de Profit.ro la un curs de schimb de 0.09635 euro pentru 1 coroană suedeză)

viewscnt
Afla mai multe despre
electrolux
greva