EXCLUSIV Proprietarii FAN Courier, liderii business-ului local de curierat, intră pe piața de retail. Pregătesc prima lor galerie comercială, cu Mega Image și spălătorie auto

EXCLUSIV Proprietarii FAN Courier, liderii business-ului local de curierat, intră pe piața de retail. Pregătesc prima lor galerie comercială, cu Mega Image și spălătorie auto

Fondatorii FAN Courier

scris 12 iul 2022

Frații Adrian și Neculai Mihai, alături de partenerul Felix Pătrășcanu, pregătesc construcția primei lor galerii comerciale, ce va fi integrată în hub-ul logistic FAN Courier din Ștefăneștii de Jos, potrivit documentelor analizate de Profit.ro.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Proprietarii FAN Courier, liderul pieței locale de curierat, au acumulat pe Șoseaua de Centură a Bucureștiului, în Ștefăneștii de Jos și lângă ansamblul rezidențial Cosmopolis, o suprafață de 18,4 hectare de teren.

EXCLUSIV Omer Susli cumpără integral Bistrița Retail Park și vrea să își dubleze portofoliul de retail. Ionuț Dumitrescu iese din acest sector imobiliar CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Omer Susli cumpără integral Bistrița Retail Park și vrea să își dubleze portofoliul de retail. Ionuț Dumitrescu iese din acest sector imobiliar

Pe o parcelă de circa 12.700 de metri pătrați din acest teren, cei trei antreprenori au proiectat acum patru clădiri, cu o suprafață construită de circa 2.700 de metri pătrați, în care vor fi amenajate un magazin Mega Image, cu o suprafață de aproape 1.000 de metri pătrați, alte două magazine comerciale și o spălătorie auto cu 4 rampe de spălare, birouri și spații tehnice.

Aceasta este prima galerie comercială dezvoltată de frații Mihai și Felix Pătrășcanu.

Compania FAN Courier Active, care gestionează acest proiect, și-a exprimat intenția de a începe lucrările de construire în toamna acestui an.

FOTO Hell Energy, producător de băuturi energizante din Ungaria, care se promovează cu Bruce Willis, investește 18 milioane de euro în Mureș: Ne pregătim pentru extinderea agresivă a unor produse pe piața din România CITEȘTE ȘI FOTO Hell Energy, producător de băuturi energizante din Ungaria, care se promovează cu Bruce Willis, investește 18 milioane de euro în Mureș: Ne pregătim pentru extinderea agresivă a unor produse pe piața din România

Contactați de Profit.ro pentru detalii suplimentare despre acest proiect, reprezentanții companiei de curierat au transmis că „FAN Courier Active este o societate comercială independentă, al cărei obiect de activitate este diferit de obiectul de activitate prevăzut în statutul FAN Courier Express. FAN Courier Express desfășoară servicii de poștă și curierat și nu este abilitată/mandatată să furnizeze informații privind deciziile și/sau acțiunile pe care le desfășoară FAN Courier Active“. Datele de contact ale FAN Courier Active trimit însă către dispeceratul curierului.


Galeria comercială va fi construită în completarea celor două depozite și a sediului central FAN Courier din Ștefăneștii de Jos. Cel mai mare dintre acestea, cu o suprafață de 14.000 de metri pătrați, a fost finalizat în octombrie 2018 în urma unei investiții de 25 de milioane de euro. În total, suprafața de depozitare pe care curierul o are în Ștefăneștii de Jos este de 22.000 de metri pătrați, aici fiind cel mai mare hub de depozitare și sortare din România.

Afacerile curierului au crescut anul trecut cu 3,2%, până la 1,04 miliarde de lei, fiind cel mai bun an din istoria companiei. În aceeași perioadă, profitul net al FAN Courier Express a scăzut cu 6,4% până la 161 de milioane de lei. Compania avea un număr mediu de 3.386 de angajați în 2021.

EXCLUSIV Miliardarul Teddy Sagi a intrat într-un acord cu Hagag pentru vânzarea clădirilor sale de birouri din România, unde este și sediul eMag CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Miliardarul Teddy Sagi a intrat într-un acord cu Hagag pentru vânzarea clădirilor sale de birouri din România, unde este și sediul eMag

FAN Courier are 140 de filiale în toată țara și o flotă auto de peste 4.200 de vehicule. Curierul gestionează zilnic peste 250.000 de colete și acoperă 137 de trasee pe întreg teritoriul României. Anul trecut, compania și-a extins operațiunile în Republica Moldova, ca parte a strategiei de dezvoltare în Europa Centrală și de Est.

Profit.ro a anunțat recent că FAN Delivery, platforma de personal shopping lansată la finalul anului trecut de FAN Courier, vizează deja și extinderea în afara granițelor țării.

Pentru 2022, pe fondul conflictului militar de la graniță și a inflației ridicate, care au temperat apetitul pentru consum al românilor, FAN Courier estimează că afacerile se vor menține la un nivel similar cu cel de anul trecut, deși inițial planurile companiei prevedeau o creștere cu până la 15%.  Compania a alocat în jur de 20 de milioane de euro pentru continuarea dezvoltării operațiunilor și extinderea capacităților de depozitare.

viewscnt
Afla mai multe despre
fan courier
mega image