EXCLUSIV SIF Muntenia vrea să cumpere fostul sediu CASMB din Floreasca de la familia Gruia

EXCLUSIV SIF Muntenia vrea să cumpere fostul sediu CASMB din Floreasca de la familia Gruia

Clădirea de birouri Floreasca Lake Office Building

scris 7 iul 2022

Voluthema Property Developer, deținută de SIF Muntenia, a aprobat achiziția clădirii de birouri Floreasca Lake Office Building, fostul sediu al Casei de Asigurări de Sănătate a Municipiului București (CASMB), din cartierul bucureștean Floreasca, de la o firmă a soților Florina și Bogdan Gruia, la un preț de circa 5 milioane de euro, potrivit surselor Profit.ro din piața imobiliară.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Clădirea de birouri vizată este de clasă B+, are două subsoluri cu 21 de locuri de parcare, și 6 etaje supraterane cu o suprafață închiriabilă de 3.595 de metri pătrați. Construcția a fost definitivată în 2011.

Până în iulie 2017, imobilul a fost sediul CASMB, după care a fost închiriat, pe o perioadă de 5 ani, furnizorului bulgar de produse pentru industria jocurilor de noroc Euro Games Technology Romania, potrivit documentelor analizate de Profit.ro. Chiriașul avea posibilitatea de a prelungi contractul cu încă 5 ani.

Decizia Voluthema de a cumpăra imobilul de birouri a fost însoțită de aprobarea unei majorări de capital, în valoare de circa 4,6 milioane euro, și a unui contract cu brokerul imobiliar Crosspoint.  

Clădirea de birouri Floreasca Lake Office Building se află la circa 150 de metri distanță de actualul sediu al SIF Muntenia, care împarte o clădire de birouri cu sucursala București a SIF Banat-Crișana.

ULTIMA ORĂ Domeniul Știrbey a fost vândut. O apropiată a familiei lui Dan Voiculescu a cumpărat marele domeniu. Lichidator pentru Profit.ro: Probabil se va păstra caracterul de evenimente culturale, concerte, corporate pentru mulținaționale, nunți CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Domeniul Știrbey a fost vândut. O apropiată a familiei lui Dan Voiculescu a cumpărat marele domeniu. Lichidator pentru Profit.ro: Probabil se va păstra caracterul de evenimente culturale, concerte, corporate pentru mulținaționale, nunți

Imobilul tranzacționat acum a fost scos la vânzare în 2017, la un preț de 6 milioane de euro, fără TVA.

Vânzătorul clădirii de birouri este firma Floreasca Lake Sight, deținută de Florina și Bogdan Gruia, potrivit documentelor obținute de Profit.ro. Cei doi antreprenori dețin compania de construcții Activ Group Management, care se prezintă „cea mai mare companie ce are ca obiect de activitate închirierea echipamentelor și a utilajelor destinate lucrărilor de construcții“, având în proprietate peste 500 de utilaje.

Familia Gruia participă la mai multe lucrări de infrastructură rutieră. Spre exemplu, de anul acesta, grupul familiei Gruia este prezent pe șantierul autostrăzii A1 între Pitești și Sibiu cu 200 de utilaje. Grupul a făcut parte din asocierea care a construit magistrala 5 de metrou din București.

Florina Gruia este fosta soție a avocatului Doru Boștină. Bogdan Gruia împarte o companie imobiliară și cu Miorița Videanu, soția lui Adriean Videanu, fostul primar general al Bucureștiului.

Activ Group Management a încheiat anul 2022 cu o cifră de afaceri record de 35,5 milioane euro, un profit net, tot record, de 10,3 milioane euro și un număr de aproape 400 de angajați.

EXCLUSIV Antreprenorul Ibrahim Bahbahani, cofondator al unei clinici stomatologice frecventate de VIP-uri, intră pe piața rezidențială de lux într-o zonă extrem de fierbinte CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Antreprenorul Ibrahim Bahbahani, cofondator al unei clinici stomatologice frecventate de VIP-uri, intră pe piața rezidențială de lux într-o zonă extrem de fierbinte

Contactați de Profit.ro, reprezentanții Voluthema nu au dorit să comenteze informația, iar cei ai  Activ Group Management nu au răspuns până la publicarea acestui articol.

Voluthema Property Developer s-a înființat în 2008 prin preluarea unor active imobiliare deținute de SIF Muntenia și Avicola București. Compania mai deține clădirea de clasă B Muntenia Business Center, fostul sediu central al SIF Muntenia din zona Unirii, construit în 1996 și cu o suprafață închiriabilă de 5.671 de metri pătrați și un teren de 1,8 hectare în Ciolpani. Voluthema preluase de la Avicola și un teren în pădurea Băneasa, lângă complexul Stejarii, însă acesta a fost vândut în 2017 cu 4,5 milioane de euro, potrivit anunțurilor companiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
sif muntenia
bogdan gruia
florina gruia
floreasca lake office building