Firmele din mall-uri vor primi de la stat o parte din chiria datorată pentru perioada în care au fost închise

Firmele din mall-uri vor primi de la stat o parte din chiria datorată pentru perioada în care au fost închise
scris 3 sep 2020

Guvernul va acorda un ajutor de stat nerambursabil pentru a acoperi o parte din costurile cu chiriile pentru firmele a căror activitate a fost suspendată pe perioada stării de urgență și a stării de alertă, respectiv pentru perioada 16 martie 2020 - 15 iunie 2020. Ajutorul va acoperi jumătate din chiria datorată. 

Potrivit unui proiet de ordonanță de urgență pregătit de Executiv, bugetul alocat pentru acordarea ajutorului de stat este în valoare totală de 160 milioane lei.

DECIZIE Terenurile Romexpo sunt transferate de PSD, PNL și PMP în proprietatea Camerei de Comerț a României. USR și UDMR acuză un ”tun imobiliar” CITEȘTE ȘI DECIZIE Terenurile Romexpo sunt transferate de PSD, PNL și PMP în proprietatea Camerei de Comerț a României. USR și UDMR acuză un ”tun imobiliar”

Granturile vor reprezenta echivalentul a 50% din valoarea chiriei aferentă lunii februarie 2020 pentru maxim 3 luni (15 martie-15 iunie 2020).

Numărul estimat de beneficiari ai ajutorului de stat este de maxim 3.000.

Cererile de finanțare depuse în cadrul programului vor fi selectate la finanțare pe baza principiului primul venit-primul servit, iar criteriile de eligibilitate stabilite vor fi elaborat de Ministerul Economiei, Energiei și a Mediului de Afaceri (MEEMA), care va administra schema și o va implementa în maxim 15 zile de adoptarea ordonanței de urgență.

Guvernul pregătește modificarea normelor de aplicare a programului IMM Invest CITEȘTE ȘI Guvernul pregătește modificarea normelor de aplicare a programului IMM Invest

Măsura se va aplica, însă, doar după avizarea ajutorului de către Comisia Europeană.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
chirie
mall
firme
inchise
stare
urgenta
alerta
ajutor
guvern