Fondatorul Zara a ajuns la o avere de 20 de miliarde de dolari în imobiliare

Fondatorul Zara a ajuns la o avere de 20 de miliarde de dolari în imobiliare
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 iul 2023

Firma de investiții a miliardarului spaniol Amancio Ortega, fondatorul gigantului Inditex, a raportat o creștere de 2,8 miliarde de euro a valorii portofoliului său de active imobiliare în 2022, până la 18,1 miliarde de euro (20,08 miliarde de dolari), transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În ultima perioadă, Pontegadea, vehiculul de investiții al familiei Ortega, și-a extins portofoliul de active imobiliare prin investiții în centre de logistică folosite de mari companii globale precum Fedex, dar și în clădiri de lux pe întreg teritoriul SUA, precum și în clădiri de birouri, arată Agerpres.

Nepotul lui Mircea Lucescu, Matei, semnează o nouă investiție după ce a reînviat brandul Bere Grivița CITEȘTE ȘI Nepotul lui Mircea Lucescu, Matei, semnează o nouă investiție după ce a reînviat brandul Bere Grivița

SUA, unde grupul Inditex are de gând să deschidă mai multe magazine Zara, a fost una dintre principalele piețe ale lui Amancio Ortega. Acesta este cel mai mare acționar la Inditex, cu o participație de 59,29%.

Pontegadea a încheiat anul 2022 cu un profit net de două miliarde de euro, în creștere față de un rezultat de 1,6 miliarde de euro în 2021, în principal ca urmare a dividendelor venite de la Inditex, care a profitat de revenirea rapidă a magazinelor Zara după pandemia de COVID-19. Zara și-a devansat rivalii anul trecut, afișând un profit mai mare cu 15% decât înainte de pandemie.

Tranzacție - Maresi Austria preia Enigma Trading 200 CITEȘTE ȘI Tranzacție - Maresi Austria preia Enigma Trading 200

Pontegadea, care mulți ani s-a concentrat pe imobiliare, a început să fie interesat și de companiile din energie, preluând participații la parcuri fotovoltaice, operatorii de rețele electrice și parcuri eoliene.

Pe lângă Zara, Inditex, cel mai mare retailer de îmbrăcăminte din lume, deține și lanțurile de magazine Massimo Dutti, Pull & Bear, Bershka, Stradivarius și Oysho. 

viewscnt
Afla mai multe despre
zara
avere