FOTO ANPC propune închiderea temporară a restaurantului Taverna Racilor Herăstrău

FOTO ANPC propune închiderea temporară a restaurantului Taverna Racilor Herăstrău
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 sep 2023

 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Amenzi în valoare de 140.000 de lei au fost date de comisarii de la Protecția Consumatorilor după mai multe controale făcute la Taverna Racilor Herăstrau. Printre neregulile găsite au fost: produse expirate, mizerie, muște. De asemenea, localul nu avea autorizație de la Primărie. Unitatea ar putea fi închisă între șase luni și un an pentru abateri repetate.

Reprezentanții Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea (CRPCR) București-Ilfov au anunțat, marți, printr-un comunicat de presă, că în perioada 1 iunie – 15 septembrie au fost făcute mai multe acțiuni de control la Taverna Racilor Herăstrău, administrată inițial de SC Nedsea SRL, iar în prezent de SC Commercial Diplomatic Club SRL.

Starbucks, dată în judecată de consumatori pentru că băuturile sale de fructe nu au fructe CITEȘTE ȘI Starbucks, dată în judecată de consumatori pentru că băuturile sale de fructe nu au fructe

Astfel, la prima acțiune de control, din 1 iunie, comisarii CRPCR au dat amenzi în valoare de 25.000 de lei, au oprit definitiv de la comercializare 156 de kilograme de produse alimentare și au închis temporar unitatea până la remedierea deficiențelor, scrie News.ro.

FOTO ANPC propune închiderea temporară a restaurantului Taverna Racilor Herăstrău


“Ulterior, a fost verificată masura dispusă de oprirea temporară a unității de la prestarea serviciilor și s-a constatat că aceasta nu a fost respectată, societatea fiind sancționată contravențional cu amendă în valoare de 5.000 lei și s-a propus emiterea deciziei de închidere a unității”, au precizat reprezentanții CRPCR.

În 3 iunie, comisarii Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea București-Ilfov au constatat că deficiențele au fost remediate.

Următorul control la această unitate a avut loc în 22 iunie, când comisarii CRPCR au dat amenzi de 75.000 de lei, au oprit definitiv de la comercializare 84 de kilograme de produse alimentare și au închis temporar unitatea până la remedierea deficiențelor.

De asemenea, echipele de control au propus închiderea temporară a unității pe o durată de la șase luni la un an pentru abateri repetate și încetarea practicilor comerciale incorecte.

În 28 iunie a fost emisă decizia numărul 259 de închidere temporară a unității pe o durată de la 6 luni la 12 luni pentru SC Nedsea SRL.

Sursa citată a menționat că, în 24 iunie, a fost făcut un alt control, iar comisarii de Protecția Consumatorilor au constatat că la același punct de lucru funcționa SC Commercial Diplomatic Club SRL.

FOTO ANPC propune închiderea temporară a restaurantului Taverna Racilor Herăstrău


În urma controlului au fost aplicate amenzi contravenționale în valoare de 15.000 lei, au fost oprite definitiv de la comercializare 186 de kilograme de produse alimentare neconforme și au fost oprită temporar prestarea serviciilor până la remedierea deficiențelor, fiind vorba de agregate frigorifice.

Reprezentanții Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea București-Ilfov au mai anunțat că un ultim control la această unitate, administrată de SC Commercial Diplomatic Club SRL, a avut loc în 15 septembrie.

După această acțiune au fost date amenzi în valoare de 25.000 de lei, au fost oprite de la comercializare 560 de produse alimentare neconforme. De asemenea, a fost închisă temporar unitatea până la remedierea deficiențelor și a fost făcută propunere de închidere temporară a unității pe o durată de la șase luni la un an pentru abateri repetate.

Reprezentanții CRPCR au menționat că vor fi transmise adrese către Primaria Sectorului 1, Serviciul de Investigare a Criminalității Economice și Direcția de Sănătate Publică.

Principalele abateri constatate de echipele de control au fost: folosirea unor materii prime și a unor semipreparate fără etichete cu elemente de identificare și caracterizare; utilizarea unor agregate frigorifice neigienizate, cu grătare cu rugină, sistem de ventilație cu depuneri masive de praf, chedere depreciate și murdare; prezența insectelor vii (muște) în unitate; schimbarea stării termice a produselor; nerespectarea temperaturii de păstrare a preparatelor finite calde.

De asemenea, comisarii CRPCR au descoperit și alte probleme, printre care: existența unor condiții improprii în spațiul de lucru (paviment neigienizat); lipsa verificării metrologice a cântarelor utilizate; lipsa informării cu privire la ingredientele conținute de preparate, a aditivilor și a alergenilor, în lista meniu, lipsa autorizației emisă de Primărie, produse alimentare cu data limita de consum depășită; utilizarea unei mașini de transport neautorizate la care sistemul de răcire nu era funcțional, ca și spațiu de depozitare a materiilor prime (congelate și refrigerate); nerespectarea temperaturii de păstrare a produselor alimentare pe timpul transportului.

FOTO ANPC propune închiderea temporară a restaurantului Taverna Racilor Herăstrău

 

viewscnt
Afla mai multe despre
taverna racilor herăstrău
anpc