FOTO Cinci magazine Lidl - închise temporar de ANPC

FOTO Cinci magazine Lidl - închise temporar de ANPC
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 aug 2022

Cinci magazine Lidl din Iași au fost închise temporar de comisarii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), deoarece au fost găsite mai multe nereguli, printre care mizerie, legume și fructe depreciate. De asemenea, au fost date amenzi în valoare de aproape 100.000 de lei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

ANPC a transmis că în ultimele zile au fost controlate cinci supermarketuri Lidl din Iași, scrie News.ro.

VIDEO PROFIT LIVE Călin Cavaleru, director de strategie Color Smart Distribution: Mă aștept la o continuă sofisticare a clienților finali. Vor din ce în ce mai mult materiale spectaculoase, eco CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT LIVE Călin Cavaleru, director de strategie Color Smart Distribution: Mă aștept la o continuă sofisticare a clienților finali. Vor din ce în ce mai mult materiale spectaculoase, eco

Echipele de control au găsit următoarele nereguli: comercializarea unor legume și fructe depreciate, modificate organoleptic, în amestec de calibre diferite; utilizarea unor vitrine frigorifice neigienizate, cu acumulări de praf, rugină, condens și resturi alimentare; folosirea unor spații de depozitare neigienizate. cu polițe și paviment murdare; existența unor condiții igienice necorespunzătoare la congelatorul de materii prime, produse de panificație și patiserie congelate; utilizarea unor vitrine neigienizate pentru expunerea în vederea comercializării pâinii și produselor de patiserie.

FOTO Cinci magazine Lidl - închise temporar de ANPC


De asemenea, comisarii au constatat utilizarea unor vitrine frigorifice pentru înghețată neigienizate corespunzător, folosirea unor condiții de depozitare care nu corespund celor recomandate de producători, practici comerciale incorecte referitoare la modul de informare a consumatorilor pe produs sau la raft, nerespectarea regimului promoțiilor, neexistând la comercializare produsul de referință al pachetelor de tip multi packaging.

Comisarii ANPC au dat amenzi în valoare de 98.000 de lei. De asemenea, ei au decis oprirea temporară a prestării serviciilor, până la remedierea deficiențelor, pentru unul dintre magazine, au propus închiderea temporară a trei magazine, pentru o perioadă de până la șase luni, și închiderea temporară a unuia dintre magazine, pentru o perioadă cuprinsă între 6-12 luni.

FOTO Cinci magazine Lidl - închise temporar de ANPC

viewscnt
Afla mai multe despre
lidl
anpc